“SATMADIK KAZANDIRDIK”

GÜNDEM 10.06.2022 12:19:58 0
“SATMADIK KAZANDIRDIK”

Belediyeye ait taşınmazların satışına tepki gösteren AK Parti İlçe Başkanı Doğan, “AK Parti olarak Gazipaşa’da satan değil, sahip çıkan olduk. Allah izin verirse 2024’te belediyeyi geri aldığımız zaman satmak için değil kazandırmak için mücadele edeceğiz” dedi.

 

AK PARTİ Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, son belediye meclisinde alınan kararla belediyeye ait taşınmazların satışı için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesini eleştirdi. Gazetemizde açıklamasına yer verdiğimiz Osman Uysal’a da cevap veren Doğan, “AK Parti olarak Gazipaşa’da satan değil, sahip çıkan olduk. Özellikle son CHP belediyesi döneminde satılan Cebeli’deki arsa ile birlikte birkaç tane önemli parseli, 2014’te göreve gelir gelmez belediyeye geri kazandırdık” dedi.

 

“BELEDİYE MÜLKLERİNİN SATILMASINA KESİNLİKLE KARŞIYIZ”

 

Belediye taşınmazlarının satışına her zaman karşı çıktıklarını dile getiren Başkan Doğan, belediyeye ait müstakil mülklerin satış taleplerinin tamamına ret oyu verdiklerini belirtti. Başkan Doğan, “Osman Uysal’ın gazetenizde çıkan açıklamaları dikkatimi çekti. Esasına bakıldığı zaman belediyenin arsa satışları bizim de konularımız arasındaydı. Biz bu konuda her meclis toplantısının öncesinde meclis üyelerimizle görüşüyoruz. Belediyenin mülklerinin, özellikle artık olmayan parsel niteliğindeki mülklerini satmaya kesinlikle karşıyız. Bu konuda ret oyu vermeyi zaten daha önceden karar aldık. Bugüne kadar meclis gündemine taşınan belediyeye ait müstakil mülklerin satış taleplerinin tamamına ret oyu verdik” dedi.

 

“KAMU MENFAATİ KORUNSUN”

 

“Belediye taşınmazlarının satışı yapılırken mantıklı bir dayanağı olması lazım” diyen Doğan, “Son belediye meclisi toplantısında 14 adet taşınmazın satışı için Belediye Encümeni’ne yetki verildi. Biz bu konuda kesinlikle belediye mülkünün kamu menfaati gerektiren durumlar dışında satılmasına karşıyız. Gerçekten bir ihtiyaç varsa, satılacak yerleri daha karlı yatırıma çevirebileceksek ve bunu da halkla paylaşacaklarsa belki bir şeyler satılabilir” ifadelerini kullandı.

 

“PARSELLERİN SATIŞINA RET OYU VERİYORUZ”

 

Gazipaşa Hepimizin Platformu Üyesi Osman Uysal’ın açıklamaları üzerinden AK Partinin Gazipaşa’daki tutumu hakkında bilgi aktaran Doğan, “Osman Uysal, AK Parti belediyeleri 2019’da satmaktan kaybetti demiş ve Belediye Başkanı’na bazı tavsiyelerde bulunmuş. Haberin Gazipaşa’da çıkması, konunun Gazipaşa Belediyesi’yle alakalı olması ve açıklamanın içinde bizi rahatsız eden konuların bulunması nedeniyle bazı açıklamalarda bulunacağım. Biz AK Parti olarak Gazipaşa’da 2014-2019 yılları arasında belediye taşınmazlarına çok iyi sahip çıktık. Özellikle son CHP belediyesi döneminde satılan Cebeli’deki arsa ile birlikte birkaç tane önemli parseli, göreve gelir gelmez belediyeye geri kazandırdık. Bu konuda bütün parti organlarımız ve belediye yetkililerimiz satılmış olan taşınmazların geri alınması için büyük mücadele etti. Yani AK Parti olarak Gazipaşa’da satan değil, sahip çıkan olduk. Allah izin verirse 2024’te belediyeyi geri aldığımız zaman satmak değil almak, kazandırmak ve değerlendirmek merkezli ve düşünceli davranacağız. Bunun için grup toplantılarında artık olmayan tüm parsellerin satışına ret oyu veriyoruz” dedi.

 

“KAYBETTİREN DEĞİL KAZANDIRAN, SATAN DEĞİL ALANIZ”

 

“Artık parseller, vatandaşların mağduriyetini gidermek için satılabilir” diyen Doğan, “Artık parsellere neden olumlu bakıyoruz? Vatandaşın arazisinin içinde 20 metrekare, 50 metrekare gibi yerler var. Buraların satışına onay vermezsek, vatandaşlarımızın ruhsat almada, tapu almada, diğer yapı çalışmalarında önünü tıkamış olacağız. Oradaki artık parselin satışı, vatandaşımızın yararına olacak. Artık parsellerin şeffaf şekilde satılmasına karşı değiliz. Ama müstakil parsellerin satışına hayır demeye, karşı çıkmaya devam edeceğiz. Allah izniyle 2024’ten sonraki belediyelik anlayışımızı bu çerçevede şekillendireceğiz. Belediyemize kaybettiren değil kazandıran, satan değil alan ve değerlendiren bir belediyecilik mantığı ile yöneteceğimizi buradan beyan ederim” şeklinde konuştu.

 

14 ADET BELEDİYE TAŞINMAZININ SATIŞI İÇİN ENCÜMENE YETKİ VERİLMİŞTİ

 

Gazipaşa Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nda, farklı mahallelerde belediyeye ait 14 adet taşınmazın satışı için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi, AK Parti ve MHP’nin ret oyuna karşın, İYİ Parti ve CHP’lilerin evet oyuyla kabul edilmişti. Alınan karar neticesinde; Bakılar Mahallesi’nde farklı yerlerde bulunan 266, 360, 510, 501, 298 ve 271 metrekare belediye arsaları, Hasdere Mahallesi’ndeki 523 metrekare belediye arsası, Öznurtepe Mahallesi’ndeki 6 bin 501 metrekare belediye arsası, Yenigüney Mahallesi’ndeki 1709 metrekare belediye arsası, Sugözü Mahallesi’ndeki 298 metrekare belediye arsası, Kızılgüney Mahallesi’ndeki 1344 metrekare belediye arsası, Çimenbağ Mahallesi’ndeki 12 bin 293 metrekare belediye arsası, Çakmak Mahallesi’ndeki 1876 metrekare belediye arsası, Koru Mahallesi’ndeki 74 metrekare belediye arsasının, Gazipaşa Belediye Encümeni’nce satılmasının önü açılmıştı.