ESNAFA 'ŞEKER' GİBİ DESTEK

GÜNDEM 10.06.2022 12:18:25 0
ESNAFA

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sönmez, pastaneci ve tatlıcı esnafının artan şeker maliyetini yarı yarıya düşürmek için dev bir adım attı. Burdur’da bulunan şeker fabrikası ile görüşen Sönmez, Gazipaşalı 14 esnafa indirimli toz şeker imkanı sağladı.

 

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, Gazipaşa’da faaliyet gösteren pastaneci ve tatlıcı esnafının indirimli toz şeker desteğinden yararlanabilmesi için harekete geçti. Gazipaşalı esnaflar için Burdur’da bulunan şeker fabrikası ile görüşen Sönmez, destek şartlarını karşılayan 14 esnafın yüzde 100 indirimli toz şeker desteğinden faydalanacağını açıkladı. Antalya’da esnafına şeker desteği hizmeti veren iki odadan biri olan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, şekerleri önümüzdeki hafta esnaflara dağıtacak.

 

ESNAF ŞEKER MALİYETİNİ AZALTACAK

 

Konuya ilişkin bilgi veren Sönmez, “Odaların devletle anlaşmalı olduğu üç adet fabrika var. Bunlardan biri Kayseri’de, biri Konya’da, diğeri ise Burdur’da. Şu anda şekerin çuvalı piyasada bin ile bin 100 TL arasında. Bize Burdur yakın olduğu için oradaki şeker fabrikası ile görüştük. Gazipaşa’da imalathanesinde şeker kullanan esnaflarımız için bu fabrikadan fiyat aldık. Fabrikanın satış müdürüyle yaptığım görüşmede, şekerin oradan çıkış fiyatının 550 lira olduğunu söyledi. Piyasayla fabrika arasında yüzde 100’lük bir fark var” dedi.

 

ŞEKER FIRSATTAN 14 ESNAF YARARLANACAK

 

Destekten sadece faaliyet gösterdiği iş yerine şekerle ilgili imalat yapan esnafların yararlanabileceğini belirten Sönmez, “Bu destekten, kapasite raporu olup, şeker üreten imalatçı gurubu yararlanacak. Biz bu işi yapanların listesini çıkardık. Başta pastanecilerle tatlıcılar geliyor. Kapasite raporu olan 15 tane esnafımızın başvurularını ve taleplerini aldık ve Burdur’a gönderdik. Pazartesi günü bizi aradılar. Bir esnafımızın evrakında eksik olduğunu bildirip, 14 esnafın kaydının yapıldığını söylediler” ifadelerini kullandı.

 

HER ESNAFA AYDA 1 TON ŞEKER VERİLECEK

 

Esnaflara her ay bir ton indirimli şeker verileceğini söyleyen Sönmez, “İndirimli şeker desteğinden yararlanan 14 esnafımıza her ay kişi 1 ton şeker verilecek. Çuvalımız 50 kilogram ve her esnafa 20 adet şeker çuvalı teslim edilecek. Üretime göre ilerleyen zamanlarda çuval sayısını arttırma durumumuz var. Önümüzdeki hafta içinde bir kamyon tutup, esnaflarımız için ayrılan şekerleri Gazipaşa’ya getireceğiz.  Burdur’dan getireceğimiz şekerlerin dağıtımını odamızın önünde yapacağız” dedi.

 

Öte yandan Başkan Sönmez, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Antalya’da esnafına şeker desteği hizmeti veren iki odadan biri olduğunu sözlerine ekledi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27