Tarih: 10.06.2022 12:17

“MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞÜN”

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nuru Cengiz, akaryakıta gelen zamlar hakkında hükümeti eleştirdi. “Yeter artık bu milletin yakasından düşün” başlıklı yazılı basın açıklamasında, akaryakıt fiyatlarının yirmi yılda yüzde 2 bin 138 oranında artış gösterdiğine dikkat çeken Cengiz, “AKP demek zam demek, hayat pahalılığı demek” ifadelerini kullandı.

 

“AKP DEMEK ZAM DEMEK”

 

Dövizde yaşanan yükseliş, enflasyon ve akaryakıt zamları üzerinden AK Parti hükümetini sert bir dille eleştiren CHP İl Başkanı Cengiz, “İktidara geldiğinizde mazot fiyatı 1 lira 24 kuruşken bugün 28 liraya kadar yükseldi. Daha ne kadar yükseltmeyi düşünüyorsunuz? Yirmi yılda yüzde 2 bin 138 oranında artış gösterdi. 2002 yılında iktidara gelen AKP yolsuzlukla, yasaklarla, yoksullukla mücadele diyerek gelmişlerdi. Şimdi yolsuzlukların, yasakların, yoksulluğun sahibi oldular. AKP demek zam demek, hayat pahalılığı demek.

 

“YETER ARTIK BU MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞÜN”

 

Enflasyon %2.98 ise yapılan bu zamlar ne? Fildişi kulelerinizden ve saraylardan halkın sorunları göremez hale geldiniz. 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Türk milletini ekonomik buhranla boğuşur hale getirdiniz. Her gün zam, vergi, cezalar, hayat pahalılığı ülkeyi ne hale getirdiniz. Ülkenin fabrikalarını, kamu arazilerini, hep sattınız artık satılacak bir şey kalmadı. Mazota, benzine, doğalgaza ve elektriğe zam yapmaktan başka çareniz kalmadı.  Dolar 17 TL sınırında. Euro 18,10 TL. Mazot 28 lirayı geçti bile. Yeter artık bu milletin yakasından düşün” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —