MİLLET İTTİFAKI KAHVALTIDA BULUŞTU

GÜNDEM 10.06.2022 12:16:26 0
MİLLET İTTİFAKI KAHVALTIDA BULUŞTU

Saadet Partisi (SP) Gazipaşa İlçe Başkanı Nuri Kaplan, ortağı olduğu iş yerinde Millet İttifakı’na mensup ilçe başkanlarını ağırladı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın da katıldığı kahvaltı organizasyonunda gündeme ilişkin konular masaya yatırıldı.

 

SP İlçe Başkanı Nuri Kaplan’ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıya, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir, İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz, Demokrat Parti (DP) İlçe Başkanı Hasan Güven ve siyasi partilerin yöneticileri katıldı. Millet İttifakı’nın Gazipaşa’daki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmek için düzenlenen kahvaltıda, ülke gündemi, ve ekonomi masaya yatırıldı. Kahvaltı organizasyonunda konuşma yapan SP İlçe Başkanı Kaplan, konuşmasına organizasyona katılanlara teşekkür ederek başladı.

 

ADAYIMIZIN ARKASINDA DURALIM

 

Saadet Partisi İlçe Başkanı Nuri Kaplan, kahvaltıda yaptığı konuşmada birlik-beraberlik mesajı verdi. SP İlçe Başkanı Kaplan, seçimlere kadar var güçleriyle çalışmaları gerektiğini belirterek, belirlenecek Cumhurbaşkanı adayına tam destek verilmesini istedi. İlçe Başkanı Kaplan, konuşmasında şunları söyledi, “Kahvaltı etkinliğimize katılan Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’a, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Hepinize bu daveti kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Millet ittifakı paydaşları olarak bir kahvaltı yapalım, tanışalım, sohbet edelim istedik. Önümüzde çok kritik bir seçim var. Hepimiz seçime kadar canla başla çalışmamız lazım. Kesinlik hiçbir arkadaşımız Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına takılmaması lazım. Millet İttifakı’nın adayı kim olursa olsun, biz sonuna kadar destek olmalı ve seçimi kazanması için çalışmamız lazım. Seçimi kazandığımız takdirde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yerine güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz. 6 liderin dışında herhangi bir isim Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilirse, o isminde bu sözleşmeye uyması için taahhüt alınacak. Bu konuda benim hiçbir tereddüdüm yok. Her gittiğimiz yerde aday tartışması yapmak yerine, seçimi nasıl kazanırız onu konuşmalıyız. İnşallah bu seçimi açık farkla alacağımıza inanıyorum. Hem cumhurbaşkanlığını kazanacağız hem de mecliste çoğunluğu elde edeceğiz.  Millet ittifakı olarak ilk hedefimiz mecliste 301 milletvekili sayısına ulaşmak. Benim katıldığım toplantılarda en az 400’ün üzerinde milletvekilliği kazanabileceğimiz konuşuluyor. Bütün çalışmalar onun üzerinde. Gencimizden yaşlısına, orta yaşlımızdan delikanlılarımıza herkes bu süreçte eylem ve söylemlerine dikkat etmeli. Hiç kimse birbirine kırmamalı, kırıcı ve kötü söz söylememeli. Millet İttifakı’nın söylemleri dışında başka bir dil kullanmamalıyız.  Tabiî ki hepimizin farklı düşünce ve görüşleri var. Zaten birbirimize saygılı olmasak burada bir araya gelemeyiz, bu masada bulunamayız. Burada benim sizlerden ricam sosyal medyayı kullanırken daha dikkatli olalım. Bazı arkadaşlarımız sosyal medyada her aklına geleni yazıyor. Bu konuda teşkilatlarımızı uyarmalıyız. Ben Saadet Partisi İlçe Başkanı olarak her hafta yaptığımız toplantılarda bu konuda talimat veriyorum. Hiçbir zaman hedeflerimizin dışında açıklama ve paylaşım yapılmamasını istiyorum” dedi.

 

KASIM’DA ERKEN SEÇİM OLABİLİR

 

SP İlçe Başkanı Kaplan, Kasım ayında erken seçim olasılığını olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanıp, mecliste çoğunluğu sağlayarak referanduma gitmeden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek istiyoruz. Seçime kısa bir süre kaldı. Seçimler 2023 yılının Haziran ayında yapılacak deniyor. Ama Kasım ayında erken seçim olabilir.  Türkiye her geçen gün daha kötüye gidiyor. Mazot-benzin 30 liraya dayandı. Ekmek 4 lira, bir bardak çay 5 lira. Yaşanacak hal kalmadı, insanların alım gücü düştü. Türkiye’nin her tarafında böyle, ama Gazipaşa’da yerli insanın mülk edinmesi artık imkânsız hale geldi. Bu Türkiye’ye yapılan bilinçli bir operasyon. Rusya-Ukrayna savaşı sıradan bir savaş değil. Önce Suriye’de iç savaş çıkarttılar, oradaki insanları Türkiye’ye getirdiler. Şimdi ise Rusya-Ukrayna savaşında aynı durum yaşanıyor. Toplumu asimile ediyorlar. İnancımızdan, kültürümüzden, geleneğimizden, göreneğimizden bizi kopartıp, en ufak bir sıkıntıda toplumu karıştırmak istiyorlar. Geçmişte bunu denediler, ama başaramadılar. Türk-Kürt, Alevi-Sunni, sağcı-solcu tartışması çıkartmak istediler ama toplum buna müsaade etmedi. Dışarıdan ülkemize gelenlere bunu nasıl başartabiliriz derdindeler. Bizim derdimizde ülkemize açlıktan, yoksulluktan, işsizlikten, enflasyon ve hayat pahalılığından kurtarmak. Ülkemizi nasıl kurtarırız, nasıl düzlüğe çıkartırız onun derdindeyiz, burada tüm arkadaşlarımın da aynı fikirde olduğuna inanıyorum. Bir siyasi partide olmak demek emek vermek demek, zaman ayırmak demek. Hepimiz ailemizden fazla teşkilat üyelerimizle bir araya geliyoruz. Seçim zamanında doğru düzgün uyku görmüyoruz, yemek görmüyoruz, ailemizi daha az görüyoruz. Ben her seçime girerken tartılıyorum. Seçim sonuna kadar en az 6-7 kilo veriyorum, zaten 60 kiloyum. İnşallah toplantımız hayırlara vesile olur” dedi.

 

DEMİR’DEN SOSYAL MEDYA UYARISI

 

CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir ise seçime kadar sahada olacaklarını belirterek, sosyal medya kullanımında uyarılarda bulundu. CHP İlçe Başkanı Demir şunları söyledi, “Arkadaş bize bu ortamı sağladığı için ev sahipliği ve misafirperverliği için Saadet Partisi İlçe Başkanı Nuri Kaplan’a teşekkür ediyorum. Seçim döneminde önemli olan doğru iletişim ve paylaşım. Burada bir araya geldik, bundan sonra birbirimizle daha çok buluşup eylem ve söylem birliği yapmamız lazım. Teşkilatların daha iri ve diri olması lazım. Bir eleştiri yapmak istiyorum, teşkilatlarımızın üzerinde sanki ölü toprağı var gibi, bir kıvılcım bekliyor. Biz buradan seçim startını vererek o kıvılcımı çakmak istiyoruz. İnşallah önümüzdeki seçimi Millet İttifakı olarak açık farkla kazanacağımıza inanıyorum. Sosyal medya kullanımı gerçekten çok önemli. Sosyal medyadaki paylaşımlarımıza dikkat edelim, kimseyi kırmayalım, ötekileştirmeyim. Sosyal medyada her fikrimizi yazmak durumunda değiliz. Yaptığımız paylaşımların arkasını düşünmemiz önemli. Yazdığımız bir kelime bile çok önemli. Cümle demiyorum kelime bile çok önemli. Onun için çok dikkatli, sakin ve birbirimizle istişare halinde çalışarak bu seçimi rahat bir şekilde alacağımıza inanıyorum. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 

AMAÇ BELLİ HEDEF BELLİ

 

İyi Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz ise konuşmasında 2023 yılında yapılması planlanan seçimlerin önemine vurgu yaptı. İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz şunları söyledi, “Kahvaltı etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle burada bulunmaktan duyduğum mutluluğu ve hazzı sizlerle paylaşmak istiyorum. Saadet Partisi İlçe Başkanı Nuri Kaplan’ın böyle bir organizasyon yapması bizleri memnun etti. Başkanlarımızın da dediği gibi amaç belli, hedef belli. Burada genel merkezimizin aldığı kararlar doğrultusunda 6’lı ittifakın mensupları olarak bizlerde özellikle söylem ve eylemlerimize dikkat etmeliyiz. Karşılıklı ilişkilerimizde nezaket kurallarına azami derecede dikkat etmemiz gerektiğine inanıyorum, Çünkü bu bizim birlikte hareket etmemiz için bizleri motive etmesi açısından çok önemli. Bir masa etrafında Türkiye’nin geleceği için birleşen 6 parti lideri ve onun mensupları, bizi ucube Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden kurtaracak. Biz az kaldı diyoruz. Hedefte seçim olabilir, Kasım olmazsa da 2023 Haziran da seçim var. Haziran ayına bir yıl gibi bir süre var. 3-5 ayı da hazırlık dönemi olarak geçerek. Biz her zaman ittifaklarımızı zinde ve hazır tutmalıyız. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Hepinize iyi günler, iyi çalışmalar ve mutlu bir gelecek diliyorum” dedi.

 

HERKES PERİŞAN

 

Demokrat Parti İlçe Başkanı Hasan Güven ise artık iktidarın değişmesinin gerektiğini söyledi. Başkan Güven, işçinin, esnafın, çiftçinin herkesin zor durumda olduğunu belirterek, “Önümüzdeki seçim çok önem kazandı. Ben çiftçilikle uğraşan biliri olarak, köylünün, çiftçinin, memurun, esnafın halini biliyorum. Hep birlikte çalışırsak seçimi kazanırız. Bizim hedefimiz iktidar seçimini sağlayarak Türkiye’yi daha aydınlık günlere kavuşturmak” dedi.

 

 1 OY BİR OYDUR

 

Kahvaltıya katılan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yarın seçim olacakmış gibi çalışılması gerektiğini söyledi. Belediye Başkanı Yılmaz, “Öncelikle Nuri başkanıma çok teşekkür ediyorum. Böyle bir organizasyonu düşünüp bizlere bir araya getirdi. İşinizi gücünüzü bırakıp eşlik ettiğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik bizim için umut verici bir tablo.  Seçimi az kaldı, erken de olsa süresinde de olsa bir yıldan az kaldı. İlk önce yapılacak genel seçime hep birlikte hazırlanmamız gerekiyor. Ülkemizin geleceği açısından vereceğimiz karar ve seçeceğimiz cumhurbaşkanı çok önemli. Bunun herkes farkında, siyasi partilerimiz de bu konuda gereken çalışmaları yapıyorlar, yapmaya da devam edecekler. Burada hepimize çok büyük görevler düşüyor. Seçime kadar olan süreyi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. 1 oy bir oydur, damlaya damlaya göl olur misali çok iyi çalışmamız gerekiyor.Vatandaşlarımızla daha çok haşır neşir olmalıyız. Millet ittifakı olarak alınan kararlara Gazipaşa’da harfiyen uyacağımıza inanıyorum. Parti liderlerimiz, oturup karar alacaklar ve adayın kim olduğuna karar verecekler. Bize düşende belirlenen adayın arkasında yer alıp seçime hazırlanmaktır. Gördüğüm bu tablo beni çok mutlu etti, ülkemizin ve Gazipaşa’mızın geleceği açısından farklı görüşleri olan siyasi partilerimizin bir arada bulunması umut ışığının olduğunu gösteriyor. Sokağa çıktığımızda da bunu yakından hissediyoruz. Herkes gidişattan, pahalılıktan, zamlardan şikayetçi. Gazipaşa’mızın ve Ülkemizin geleceği için Millet İttifakı ortaklarımızla birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27