Tarih: 09.06.2022 09:06

VAKIF HALKIN YANINDA

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşalı ihtiyaç sahibi vatandaşların oturulamayacak durumda olan evlerini yenisi ile değiştiren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçemizde bugüne kadar 55 aileye sıcak yuva kazandırdı.

 

Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) oturulamayacak durumda olan, insan sağlığı açısından risk teşkil eden evleri yıkıp yenisini inşa ediyor. Vakıf tarafından yürütülen “Barınma Projesi” kapsamında Küçüklü Mahallesi’nde yaşayan bir aile için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 70 bin TL destek istendi. Bakanlık, SYDV’nin destek başvurusunu onaylayıp, ödenek çıkarttı. İnşaat çalışması kısa sürede tamamlanan ev, aileye teslim edildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça; Malmüdürü Cavit Özer ve Mahalle Muhtarı Erol Akgün ile birlikte yeni evlerine taşınan aileyi ziyaret etti.

 

“VATANDAŞIMIZIN SEVİNCİNE ORTAK OLDUK”

 

Konuya ilişkin açıklama yapan SYDV Müdürü Büyükakça, “İnsan sağlığı açısından risk teşkil ettiği tespit edilen evleri yeniliyoruz. Barınma projemiz kapsamında hazırlanan kaynak talebinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygun görülmesi sonucunda yeni bir ev yapımı için 70 bin TL ödenek tahsisi yapılan ve inşaatı tamamlanan vatandaşımızı, yeni evinde ziyaret ederek sevincine ortak olduk” dedi.

 

“BUGÜNE KADAR 55 AİLEYE YENİ EV YAPILDI”

 

Vakıf tarafından yürütülen Barınma Projesi kapsamında Gazipaşa bugüne kadar 55 adet yeni ev yaptıklarını belirten Müdür Büyükakça, “55 adet yeni ev yapımı tamamlanmış olup, 4 adet yeni ev yapımı devam etmektedir. Vatandaşlarımızın evlerinin daha sağlıklı bir hale getirilmesi amacıyla Vakfımızca hazırlanan projeler ve kaynak talepleri neticesinde ev yapımı amacıyla bugüne kadar 1 milyon 536 bin 45 TL ödenek tahsis edilmiştir” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —