Tarih: 03.06.2022 01:43

İHA GÖREVE BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından orman yangınlarında aktif olarak kullanılmak üzere Gazipaşa Havalimanı’na konuşlandırılan Bayraktar TB2 insansız hava aracı (İHA), Gazipaşa’daki görevine başladı. 1 Haziran itibariyle Gazipaşa semalarında uçuşuna başlayan İHA, Gazipaşa ve çevre ilçelerdeki ormanları 7/24 gözetleyecek. Olası yangınlar, İHA üzerinde bulunan termal sistemle daha erken fark edilip, orman yangınlarında müdahaleyi hızlandıracak.

 

MUZKENT YANGININDA EKİPLERE YARDIMCI OLDU

 

Bayraktar TB2 insansız hava aracı, geçtiğimiz gün Muzkent Mahallesi’nde meydana gelen orman yangının kontrol altına alınmasında etkin rol aldı. Yangının çıkış noktasını kara ekiplerine bildiren İHA, yangının söndürme çalışmalarında kara ve hava ekiplerinin kolu kanadı oldu. Rüzgar nedeniyle yangının yön değiştirdiği anda ekiplere bilgi aktaran İHA, yukarıdan topladığı bilgileri hava ve kara ekiplerine anbean bildirerek ekiplerin müdahalelerine yön verdi.

 

24 SAAT GÖZETLEYECEK

 

Gazipaşa’da görevine başlayan İHA, 24 saat uçarak, 23 bin feette bulunduğu noktadan 3,5 milyon hektarlık orman alanını gözetleyecek. OGM tarafından ülke genelinde kullanılan 8 İHA’dan biri olan İHA, meydana gelen yangınlarını üzerinde bulunan teknoloji ile tespit edip, ekiplerin yangına müdahale hızını arttıracak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —