Tarih: 02.06.2022 12:02

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNİN DİKKATİNE! ‘ETKİN, SÜREKLİ VE YOĞUN’ DENETİMLER BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da, motosiklet ve motorlu bisikletlerin trafikteki sayısının artması, trafik ekiplerini harekete geçirdi. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarını minimuma indirmeyi amaçlayan trafik ekipleri, motosiklet sürücüleri üzerinde yaz boyunca ‘etkin, sürekli ve yoğun’ bir şekilde denetim yapacak.

 

Gazipaşa’da hava sıcaklıklarının artmasıyla, gerek bireysel, gerekse restoran ve market gibi işletmelerin vatandaşlara moto-kurye aracılığıyla hizmet vermesi, motosiklet ve motorlu bisikletlerin trafikteki sayısını arttırdı. Trafik ekipleri tarafından yapılan araştırmada; motosiklet sürücülerinin şerit ve ışık ihlali yaptığı, yaya yolu üzerine çıktıkları, ters yönde araç kullanımı gibi trafik kural ihlali yaptıkları, tescil plakasız, sürücü belgesiz ve kasksız araç kullandıkları, şeridinde giden araçların arasında seyrettikleri, diğer araç sürücülerinin de motosikletlerin geçiş haklarına ve sürüş güvenliğine yeterince dikkat etmedikleri, bu nedenle motosiklet sürücülerinin ölümlü ve ağır yaralanmalı trafik kazalarına karıştıkları tespit edildi. Yine yapılan bir araştırmada, 2022 yılının ilk beş ayında kazaya karışan taşıtların yüzde 21.4’nü motosiklet ve motorlu bisiklet türü taşıtların oluşturduğu ortaya çıktı.

 

“ETKİN, SÜREKLİ VE YOĞUN” DENETİMLER BAŞLADI

 

Yaşanan gelişmeler üzerine harekete geçen Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, Antalya merkez ve ilçelerinde yaz mevsimi boyunca motosikletler üzerinde ‘etkin, sürekli ve yoğun’ bir şekilde denetim yapılmasını kararlaştırdı. Yapılan denetimlerde, kural ihlali yapan sürücülere istisnasız idari işlem yapılacağı bildirildi. Ayrıca, Fahri Trafik Müfettişlerinin trafikte tespit ettiği ihlaller, trafik idari para cezası karar tutanağına dönüştürülmek suretiyle sürücülere tebliğ edileceği açıklandı.

 

GAZİPAŞA’DA DENETİMLER SIKLAŞTI

 

Alınan kararın ardından Gazipaşa’da motosiklet denetimlerine ağırlık veren Trafik Tescil Büro Amirliği ve Gazipaşa Bölge Trafik Amirliği ekipleri, sorumluluk bölgelerinde motosiklet denetimlerini sıklaştırdı. Yapılan denetimlerde, trafik kural ihlali yapan, kask takmayan, plakasız ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücülere cezai işlem uygulanacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —