KURBANLIK FİYATLARI UÇTU

GÜNCEL 30.05.2022 13:50:16 0
KURBANLIK FİYATLARI UÇTU

Hayvancılığı bitirme noktasına getiren yem ve temel üretim giderleri, kurbanlık fiyatlarını uçurdu. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla en az iki katına çıktı.

 

Dövizde yaşanan yükseliş ve Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş ile ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz besicileri vurdu. Hayvancılığı bitirme noktasına getiren yem ve temel üretim giderleri, kurbanlık fiyatlarını uçurdu. Geçtiğimiz yıla göre beklenenden daha yüksek fiyatlara satışa çıkacak küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların fiyatları da Gazipaşa’da yavaş yavaş netleşmeye başladı.

 

VATANDAŞ KURBANLIK ALIRKEN ZORLANACAK

 

Antalya’da bu yıl küçükbaş hayvanlar 1 bin 500 TL ile 3 bin TL bandından 5 bin TL'ye kadar yükselecek. Büyükbaş hayvanda ise fiyatlar en az 32 bin TL'den başladı. 55 bin TL'lere kadar çıkan büyükbaş hayvanların ortalama fiyatları karşısında bir tonluk büyükbaşlarda kurbanlık fiyatının 70 bin TL'lere kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Son bir yılda tüm ürünlere gelen zamlar karşısında alım gücü bir hayli düşen vatandaş, kurbanlık alırken de zorlanacak.

 

Öte yandan, 2022 yılında Kurban Bayramı'nın 1. günü 9 Temmuz 2022 tarihinde idrak edilecek. 12 Temmuz ise bayramın son günü olacak.