“MİLLET UZAYA ÇIKIYOR BİZ ŞEBEKE ARIYORUZ”

GÜNCEL 27.05.2022 13:10:50 0
“MİLLET UZAYA ÇIKIYOR BİZ ŞEBEKE ARIYORUZ”

Gazipaşa’da yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerin başında gelen Nohutyeri mevkii, doğal güzellikleriyle olduğu kadar şebeke sorunuyla da dikkat çekiyor.

 

Gazipaşa’nın Güneyköy Mahallesi, Nohutyeri mevkiinde yaşayan vatandaşlar, GSM operatörlerinin şebekeleri çekmediği için iletişim sorunu yaşıyor. 35 hanenin bulunduğu Nohutyeri’nde, ülkemizde hizmet veren GSM operatörünün hiç biri çekmiyor. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerin başında gelen Nohutyeri, Delikdeniz olarak bilinen Kral Koyu’nu içinde barındırıyor. Doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen o mahalle, şebeke sorununun son bulmasını istiyor.

 

MAHALLELİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

 

Yaşanan sorunla birlikte hem yerli vatandaşların hem de turistlerin mağdur olduğunu söyleyen Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, “Yıl 2022 olmuş, insanlar burada telefon kullanamıyor. Nohutyeri’nde 3 GSM operatörü de çekmiyor. Bu sorunu defalarca duyurduk. Burada 35 hane var. Günlük en az bin ziyaretçiyi ağırlıyoruz. Delikdeniz’e ve Güney Kalesi’ne gelen ziyaretçiler de köylülerimiz kadar bu durumdan rahatsız. Burada, kaç defa ölümlü olay oldu. Ambulans ya da kolluk kuvvetlerini aramak için 2-3 kilometre yol gitmemiz gerekiyor. Gelen turistlerin araçları arızalanıyor, araçların lastikleri patlıyor, hastamız oluyor, ama hiçbir yere telefonla ulaşamıyoruz. Millet uzaya çıkıyor, biz hala şebeke arıyoruz. Burayla ilgili artık bir çözüm bulunmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.