ALZHEİMER TMS İLE SON BULACAK

GÜNCEL 27.05.2022 13:08:45 0
ALZHEİMER TMS İLE SON BULACAK

Antalya TMS Merkezi’nde yaptığı başarılı operasyonlarla çok sayıda vatandaşı sağlığına kavuşturan Gazipaşalı Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) Uzmanı Prof. Dr. Hasan Özgür Özdemir, Transkranyal Manyetik Stimulasyon (TMS) tedavisi ile Alzheimer hastalığının tedavi edilebileceğini söyledi.

 

Alzheimer hastalığının insanları çaresiz bırakan bir hastalık haline geldiğini belirten Özdemir, alzheimerın (Transkranyal Manyetik Stimulasyon) TMS tedavisiyle ilaçsız, ağrısız, kısa sürede etkili ve kalıcı olarak tedavi edileceğini söyledi. Alzheimer hastalığında ilaç tedavisinin yetersi kaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Özgür Özdemir, “Alzheimer günümüzde yaşlılarımızın sayısı arttıkça sık rastlanan bir hastalık oldu. Kadınları da erkekleri de etkiliyor. İlaç tedavisinin yetersiz kaldığı, insanları çaresiz bırakan bir hastalık haline geldi. TMS tedavisi ile artik yan etkisiz bir iyileşme mümkün. Bilimsel araştırmalar bunu kanıtlamış durumdalar. TMS tedavisi beynin hastalığa neden olan değişik bölgelerine manyetik akım verilerek yapılan işlemdir. Uygun bölgeye bazen nöronları uyaracak bazen de baskılayacak şekilde manyetik akIm uygulanır” dedi.

 

“YAN ETKİSİ YOK”

 

“İşlemin kafa derisindeki rahatsızlık dışında bir yan etkisi yoktur” diyen Özdemir, “Değişik nörolojik ve psikiyatrik hastalıklarda başarıyla uygulanmaktadır. FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından birçok farklı hastalıklarda kullanımına onay verilmiştir. İhtiyaca göre değişik seanslarda yapılan, yatış gerektirmeyen, anestezi ve sedasyon ihtiyacı olmayan ilaçsız, ağrısız, kısa sürede etkili ve kalıcı bir tedavidir. Merkezimizde teşhisini koyduğum veya başka doktorlarımız tarafından TMS tedavisi yapılması için yönlendirilmiş hastalar tekrar değerlendirilerek uygulama yapılmaktadır. 0554 144 88 68 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz” şeklinde konuştu.