Tarih: 27.05.2022 13:01

KAPLAN HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi (SP) Gazipaşa ilçe Başkanı Nuri Kaplan, ekonomi üzerinden hükümete yüklendi. Tarım ve gıda da AK Parti’nin bir stratejisi olmadığını ileri süren Kaplan, halkın hayat pahalılığı ve zamlar karşısında zor günler geçirdiğine dikkat çekti. Dövizde yaşanan yükselişe de değinen Kaplan, TL’nin dolar karşısında günden güne eridiğini belirtti.

 

TARIM VE GIDA STRATEJİSİ OLUŞTURULMALI

 

“Gerekli tedbirler alınmadan artık yaşanan problemlerin düzelmesi de mümkün değildir” diyen SP İlçe Başkanı Kaplan, “İktidar bilmelidir ki; ekonomide yaşanan problemler, sümen altı edilerek, görmezden gelinerek, çözülemez. Bu süreçten ancak problemlerle yüzleşip, köklü yapısal reformları gerçekleştirerek çıkabiliriz. Yani gerçekçi olmaya, problemlerle yüzleşmeye, yapılan hataları kabullenmeye mecburuz, daha doğrusu iktidar buna mecburdur. Artık gıda, tarım ve hayvancılığı öncelikli alan ilan edip; derhal bir ‘Milli Tarım ve Gıda Stratejisi’ belirlenmelidir. Üreticiler, birlikler, kooperatifler, ticaret borsaları bu sürece aktif bir şekilde dahil edilmeli ve ‘seferberlik ruhuyla’ yeni bir çalışma dönemi başlatılmalıdır. Bu çerçevede üretici borçlarında yapılandırmaya gidilmeli; kaynak kullanımı adı altında alınan haksız faizler silinmelidir. Ana para borçları uzun vadeye yayılmalı ve verilen destekler ciddi oranda artırılmalıdır” dedi.

 

HÜKÜMET HATALARINI GÖRMEZDEN GELİYOR

 

İktidarın aynı anda her konuda başarısız olduğuna vurgu yapan SP İlçe Başkanı Kaplan, “Türk Lirası’nı değersiz hale getirme, piyasadaki faiz oranlarını fırlatma, enflasyonu üç haneli rakamlara çıkarma, bütçe açığını tarihi yüksek seviyelere getirme, faiz giderlerini uçurma,  işsizler ordusunu ve cari açığı artırma, Merkez Bankası rezervlerini eritme ve güveni yerlerde süründürme başarısızlığının hepsi mevcut iktidara aittir. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Bu kadar başarısızlığın, bu kadar politika hatasının, bu kadar liyakatsizliğin odağı haline gelen bir iktidar başka bir ülkede olsa mahcup olur, ‘Ben bu işi yapamıyorum, elime yüzüme bulaştırdım’ der ve milletin hakemliğine giderdi. Böylece insanları ve ülkeyi rahatlatırdı. Seçim sonucunda ya güven tazeler ya da iktidarın işin ehli kişilere teslim edilmesine vesile olurdu.  Heyhat ne mahcup olan, ne gerçekleri gören, ne de milletin halinden anlayan var” ifadelerini kullandı.

 

“İLK 500’E GİREN BİR TANE BİLE ÜNİVERSİTEMİZ KALMADI”

 

İsraf ve eğitim konularına da değinen Başkan Kaplan, “İsraf, sadece parayla, malla ilgili de değildir. İnsanların umutlarını boşa çıkarmak, enerjilerini tüketmek ve hayallerini söndürmek de israftır aslında. İftihar vesilemiz ve en büyük sermayemiz olan genç-dinamik nüfusumuz, Türkiye’yi ayağa kaldıracak bir potansiyele sahipken maalesef yanlış eğitim politikalarıyla heba edilmektedir. Hükümetin en çok övündüğü konuların başında üniversite sayısını artırmak geliyor. Oysa İlk 500’e giren bir tane bile üniversitemiz kalmadı. Açıklanan verilerine göre matematik ve fen bilimlerinde son sıralardayız. Sürekli değişen eğitim sistemiyle, alfabenin her harfini deneyerek değiştirdikleri sınav sistemlerinde ‘gençlerimize yarış atı muamelesi yapan mantık’la ve niteliksiz müfredat ile koca bir nesil heba edilmektedir” şeklinde konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —