Tarih: 26.05.2022 13:05

“ÇOCUKLAR EN KIYMETLİ HAZİNEMİZ”

Facebook Twitter Linked-in

AHENK ve ASİST Projeleri değerlendirme toplantısında konuşan Vali Yazıcı, “Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Çocuklarımız bizim en kıymetli hazinemiz. Bu hazineye sahip çıkacağız” dedi.

 

Antalya Vali Ersin Yazıcı başkanlığında AHENK ve ASİST Projeleri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun’un da katıldığı toplantıda meslek liselerindeki öğrencilere daha çok özen gösterilmesinin ve birinci sınıftan başlayarak öğrencilere satranç öğretmenin önemine vurgu yapıldı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, 19 ilçe Kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, 19 ilçenin Mili Eğitim Müdürleri ile Gençlik ve Spor Müdürleri katıldı.

 

HAZİNEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

 

Toplantının açılış konuşmasında eğitimi her şeyden önce gördüklerinin altını çizen Vali Yazıcı “AHENK de ASİST de çocuklarımızın hem akademik başarılarını artırmak hem de güzel insan yetiştirmek anlamında çok kıymetli iki projemiz. Çok güzel iki projeyi şehrimize kazandırdık. Okullarımızda kitap ve kütüphane konusunda eksiklerimizi de tamamladık, dezavantajlı çocuklarımızın oldukları okullarda spor malzemelerimizi de dağıttık. Spor branşlarında tüm proje okullarımızda kurslarımız başladı. Ancak bundan sonrası daha zor arkadaşlar. Çocuklarımızı bir hevesle projeye dahil ediyoruz. Ancak onlara inanç aşılamak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutup kitaba, spora, sanata yönlendirmek, akademik başarıyı hedef göstermek en az onlar kadar bizlere de bağlı. Biz inançlı olursak, heyecanlı olursak, çocuklarımızı da inançlı kılabiliriz. Mücadele etmelerine vesile olabiliriz. Elbette ki en büyük sorumluluk hocalarımızın, öğretmenlerimizin ancak bizler de her hafta en az iki okula giderek bu sorumluluğu paylaşacağız. Hem öğretmenlerimize hem de gençlerimize motivasyon olacağız. Bir taraftan projelerimizin işleyişini kontrol ederken diğer taraftan nasıl daha ileriye taşırım noktasında kafa yoracağız. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Çocuklarımız bizim en kıymetli hazinemiz. Bu hazineye sahip çıkacağız” dedi.

 

MESLEK LİSELERİNDE YENİ UFUKLAR AÇACAĞIZ

 

Son dönemde teknik personel sorunun giderek artığının ve teknik personel yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunun vurgusunu yapan Yazıcı “Meslek Liseleri bizim için çok ama çok önemli. Bütün Meslek Liselerimizin durumlarını raporlayacağız. Yaptığımız çalışmaları raporlayacağız. Yapılan çalışmalara göre yeni metotlar belirleyeceğiz. ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ mottosuyla hareket edeceğiz. Meslek liselerini memleket meselesi olarak göreceğiz. İş insanlarımızla, çiftçimizle, esnafımızla, sanayicimizle koordineli hareket ederek çocuklarımızı hem alaylı hem mektepli olarak geliştireceğiz. Onlara yeni ufuklar açacağız. Kişisel gelişimlerine katkı sunacağız. İyi bir insan olarak hayatımızın her alanında var olmalarını ve geleceğimizi aydınlatmalarını sağlayacağız. Meslek Liseleri bizim kırmızıçizgimiz, olmazsa olmazımız. Onun için daha çok özen göstereceğiz. Daha çok çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.

 

HAYATA DAHA SIKI TUTUNACAKLAR

 

İlkokuldan Liseye kadar çocukların her adımında yanında olacaklarını belirten Vali Yazıcı “Aileler çocuklarını okula bırakıyor ve bizlere teslim ediyor. O çocuk sadece öğretmenin sorumluluğunda değil. Eğitim herkesin işidir. Şehrin tüm ilgisini eğitime çekmeyi, şehrin tüm paydaşlarının eğitime yönelmesini istiyoruz. Şehrimizde ne iş yapıyor olursa olsun her meslek grubundan insanımızın okullarımıza gelmesini çocuklarımızla bir araya gelmesini sağlayacağız. Çocuklarımızın farklı meslek kolları hakkında bilgileri olmalarını ve insana toplumsal statüsüyle değil kişiliğiyle önem vermesi gerektiğini aşılayacağız. Önemli konularımızdan bir tanesi de satranç. Tüm çocuklarımıza satranç öğretmeliyiz. Kişisel gelişimleri ve akademik başarılarında satrancın önemi tüm dünyaca biliniyor. Gelecek yıl ilkokul birinci sınıfa başlayan tüm çocuklarımıza satranç hediye ederek, satranç kursu vereceğiz. Satranç oynamalarını sağlayacağız. Çocuklarımızın kitap okuyarak, satranç oynayarak, spor yaparak hayata daha sıkı tutunmalarını ve zevk almalarını sağlayacağız” şeklinde ifadeler kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —