Tarih: 26.05.2022 13:02

BALCA VE DELİKTAŞ YOLLARI ULAŞIMA AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa’ya sınır olan Anamur yaylalarında başlatılan yol açma çalışmalarını tamamladı. Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü’nün de destek verdiği çalışmalar kapsamında, Gazipaşa’nın Balca ve Deliktaş yayla yolları da kardan temizlendi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, havanın ısınmasıyla birlikte yaylaya göç zamanı gelen Yörüklerin karla kaplı yollarını açıyor. Anamur’da hayvanları ile birlikte yaylaya çıkmak için hazırlık yapan konargöçer Yörüklerin yolunu kar engeli tıkadı. Büyükşehir Belediyesi anında müdahale ederek, Yörüklerin rahatça çıkabilmesi için Antalya sınırında bulunan yayla yollarını açtı. Yapılan çalışmalar kapsamında Gazipaşa’nın yayla yollarını da müdahale eden Muhtarlık İşleri Dairesi ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Anamur ilçesine bağlı olan ve Antalya sınırında bulunan yaylaların karla kaplı yolları açıldı. Çalışmalarla birlikte Kızılaliler, Karadere, Emirşah, Alataş, Güleç, Sarıdana, Ovabaşı, Çataloluk, Korucuk, Karaçukur, Çamlıpınar, Yukarı Kükür, Güngören, Lale ve Karaağa Mahallelerindeki Yörükler’in çıktığı Kaşpazarı, Çamurlu, Olukbaşı, Küçükpınar, Atan, Düğünalanı, Tamtır, Elbalak ve Çukurpınar yaylalarına giden yollar kardan temizlendi. Bu sayede Yörükler yazlık yurtlarına rahatça göç edebilecek.

 

GAZİPAŞA YAYLALARI DA ULAŞIMA AÇILDI

 

Devam eden çalışmalar kapsamında, Gazipaşa’nın Göçük, Gökçebelen, Akoluk, Doğanca ve Gökçesaray mahallelerinin kullandığı Balca, Deliktaş, Dikencik ve Kaş yaylalarının yolları da kardan temizlendi. Çalışmalar Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütüldü. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Göçük Mahalle Muhtarı Yakup Erdoğan, Gazipaşa’nın Göçük ve Gökçebelen mahalle sakinlerinin kullandığı Balca ve Deliktaş yayla yollarının ulaşıma açıldığını söyledi. Yaylacıların yolu rahatça kullanabileceğine değinen Erdoğan, çalışmaların yapılmasına vesile olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım’a ve sahada çalışan personellere teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —