Tarih: 25.05.2022 12:57

KOAH HASTALARI ELEKTRİK DÜZENLEMESİ BEKLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Yılbaşından sonra elektrik faturalarına yapılan zam, solunum cihazı kullanan hastaların sırtına yük oldu. Çoğunluğu emekli ve yaşlı bakım maaşıyla geçinen hastalar, minimum iki katına çıkan elektrik faturalarını ödemekte zorluk çekiyor.

 

Ülkemiz genelinde yılbaşından sonra elektrik faturalarına yapılan zamlar, toplumun tüm kesimini etkilemeye devam ediyor. Ocak ayında 150 KW ve üzeri için farklı fiyatlar uygulanmaya başlandı. Şubat ayı itibariyle de elektrik tüketimi sınırı 210 KW'a çıkarıldı. Ancak yapılan düzenlemeler solunum cihazı kullanan hastalarının cebini yakmaya devam ediyor. Kronik solunum yetmezliği olan binlerce KOAH, kalp yetmezliği, astım ve akciğer kanseri hastalarının oksijen tedavisi için elektrikle çalışan konsantratör adı verilen cihazlar, yaktığı elektrikle vatandaşların sırtına yük oldu.

 

GAZİPAŞALILAR DA DÜZENLEME BEKLİYOR

 

Yurt genelinde yaşanan bu sorun, Gazipaşa’da yaşayan ve hayatını sonlunum cihazına bağlı olarak devam ettiren KOAH, kalp yetmezliği, astım ve akciğer hastaları, elektrik faturalarında düzenleme talep etti. Çoğunluğu emekli ve yaşlı bakım maaşıyla geçinen hastalar, en az iki katına çıkan elektrik faturalarını ödemekte zorluk çekiyor. Emekli maaşının 3’te 1’ini elektrik faturasına yatırmak zorunda kalan vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetlerin son bulmasını istiyor.

 

Öte yandan, Denizli’de elektrik faturasını ödeyemeyen engelli ve Koah hastası olduğu öğrenilen bir vatandaşın elektriği kesilmiş, sonulunum cihazını köy kahvesinde prize takmıştı.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN ELEKTRİĞE ZAM İDDİASI

 

Partisinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektriğe yeni zam yapılacağını söyledi. Hükümetin ülke ekonomisini yönetemediğini dile getiren CHP Lideri, “Bundan sonra da zamlar devam edecek. Bakın; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik üreticilerinde bir tavan fiyat koymuştu. 19 Mayıs’ta yayımlanan Resmi Gazete’de taban fiyatı yükselttiler. Taban fiyatın yükselmesi demek zam gelecek demek. Temmuz ve ağustos ayında elektriğe zam gelecek. Ya hanelere, ya sanayicilere, ya da ticarethanelere gelecek. Bunlardan birine fazla, diğerlerine daha az da gelebilir. Bütün vatandaşlarımız hazırlıklı olsunlar. Önümüzdeki süreçte elektriğe zam gelecek. Bizim iktidarımızda zamlar son bulacak. Fakirin fukaranın elektriği ödeyemediği için kesilmeyecek” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —