Tarih: 24.05.2022 01:51

AKALAN ÜRETİYOR TAZE TAZE TÜKETİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Akalan İlk ve Ortaokulu, Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi kapsamında okul bahçesinde oluşturulan hobi bahçesinde sebze üretiyor. Proje kapsamında, öğrencilerde çevre bilinci kazandırmayı ve ilçemizde yetişen ürünleri öğrencilere tanıtmayı amaçlayan Akalan İlk ve Ortaokulu, projeyle birlikte ekolojik bir okul olma yolunda ilk adımını attı. Öğrenciler ise hem kendi ürettikleri besinleri dalından kopararak organik şekilde tüketti hem de artan su tüketimi karşısında sorumluluk bilinci kazandı.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLİNÇLENDİRİYORUZ”

 

Proje hakkında bilgi veren Okul Psikolojik Danışmanı Özkan Uçak, “Bakanlığa bağlı ilkokul ve ortaokullarda uygulanan çevre eğitimi dersinin adı; Paris İklim Anlaşması kararları, MEB'in Stratejik Planı, çeşitli kurumların eylem planları ve şura kararları dikkate alınarak 'Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği' olarak değiştirilmiştir. Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersinin müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulunun onayından geçti. Böylece bu ders, 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul 6, 7 veya 8. sınıflarda, haftada 2 ders saati olmak üzere toplam 72 saat seçmeli ders olarak okutulacak. Biz bu proje kapsamında okul olarak öğrencilerimize hem çevreyi koruma hem de üretme bilinci kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

“İLK ÜRÜNLERİMİZİ ÖĞRENCİLERİMİZLE BERABER TOPLADIK”

 

“Bahçemize bu yıl ilk defa maydanoz, soğan, sarımsak, marul, patlıcan, fasulye, biber, böğrülce, salatalık, kabak, karpuz, bamya, kavun, mısır ve patates ekerek öğrencilerle beraber büyüme sürecini yakından takip ediyoruz” diyen Akalan İlkokulu Müdür Yardımcısı Anakız Balcı, “İlk ürünlerimizi öğrencilerimizle beraber topladık. Ayrıca bahçemize 8 adet avokado ve 10 adet zeytin fidanı dikerek ileriye dönük okul bütçemize gelir getirmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZE EN İYİ EĞİTİMİ VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 

Okul Müdürü İlyas Yılmaz ise, “Öğrencilerin hem kendisini hem de çevresindeki bütün canlı ve cansız varlıklarla olan etkileşimini esas alan bu projemiz, çevreyi korumaktan haz duymaları, afet gibi çevre sorunlarında yaşanılanlara karşı duyarlılık göstermeleri, çevresindekilere yardım etme konusunda istekli olmaları gibi duyuşsal kazanımlar edinmelerine de pozitif katkı sağlanacaktır. Akalan İlk ve Ortaokulu olarak velilerimizden aldığımız destekle okul idaresi ve öğretmenler olarak öğrencilerimize en iyi eğitimi vermek için çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —