KİRA ARTIŞLARI MERCEK ALTINDA

GÜNDEM 24.05.2022 01:50:52 0
KİRA ARTIŞLARI MERCEK ALTINDA

Gazipaşa’da ve ülke genelinde yaşanan fahiş kira artışları, 3 bakanlığı harekete geçirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı kira artışları konusunda düzenleme için çalışma başlattı. Yapılacak düzenlemenin ardından hem kiracılar hem de konut sahiplerini koruyacak yeni formüller aranacak.  

 

Gazipaşa ve ülke genelinde yaşanan kira atışlarının ardından, ev sahiplerinin düşük kira ödeyen kiracılarını evden çıkmaya zorlayarak konutlarını yüksek bedelden kiraya verdikleri tespit edildi. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşının ardından Gazipaşa ve Alanya’yı tercih eden Rus ve Ukraynalıların, normal kira fiyatlarının kat ve kat fazlasına ev kiralaması, eski kiracılarla yeni kiracıların ödediği fiyat arasında uçuruma neden oldu. Yaşanan bu durum, evini daha önceden düşük kiradan veren ev sahiplerinin iştahını kabarttı. Ülke genelinde konut sahiplerinin kiracıları evden çıkartmak için icra yoluyla ihtarname gönderdikleri bile ortaya çıktı.

 

YASAL ÇALIŞMA BAŞLATILDI

 

Kiralardaki artışlar ve ev sahiplerinin kiracıları çeşitli bahaneler ile evden çıkartmasını önlemek için hükümet harekete geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye bakanlığı ile Adalet Bakanlığı kira artış oranları ve kiralama hükümleri ile ilgili yasal çalışma başlattı. Yapılacak düzenlemenin ardından hem kiracılar hem de konut sahiplerini koruyacak yeni kararlar alınacak. Ayrıca yapılacak düzenlemenin ardından, fahiş kira artışlarının da önüne geçilecek. Konu hakkında net konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Hem ev sahibinin hukukunu, hem de kiracının hukukunu koruyacak makul bir formül ortaya çıkarsa, biz bu formülle ilgili adım atarız” dedi.