ANIZ YAKANA CEZA

GÜNCEL 23.05.2022 13:00:00 0
ANIZ YAKANA CEZA

Antalya Valiliği, anız yangınlarının önlenmesi amacıyla ülke genelinde anız yakmanın yasak olduğunu hatırlattı. İlgili kurum ve müdürlüklere gönderilen yazıda, anız yakanlar hakkında dekar başına 109.49 TL idari para cezası uygulanacağı belirtilerek, anızın yakıldığı konuma göre söz konusu cezanın, 5 katına kadar çıkabileceğine dikkat çekildi.

 

Antalya Valiliği, anız yakılmasından dolayı meydana gelen orman yangınlarının önüne geçmek ve tarım arazilerinin yapısını korumak amacıyla ilgili kurum ve müdürlüklere anız yasağıyla ilgili bir karar gönderdi. Gönderilen kararda, anız yakmanın yasak olduğuna dikkat çekilerek, “Anız yakılması, çayır ve meraların tahribi ile erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır” ifadelerine yer verildi.  Toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısının korunması ve orman yangınlarının önlenmesi amacıyla alınan kararda, anız yakılmasına karşı yapılacak çalışmalar ve kontrollerin titizlikle sürdürüleceğine dikkat çekildi.

 

BİÇERDÖVER SAHİPLERİNİN SORUMLULUKLARI

 

Söz konusu kararda, tarım arazilerinde çalışan biçerdöver sahiplerinin sorumlulukları hakkında da bilgi verildi. Hasat edilecek ürüne ve çevreye zarar verilmemesi için çevrede tedbirlerin alınması istendi. Tarım arazisinde çalışan operatör belgeli sürücülerin, tarlanın ve ürünün durumu ile arazi yapısını dikkate alarak, ürünlerin anız yakılmasına meydan vermeyecek şekilde uygun yükseklikten biçilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

 

DEKAR BAŞINA 109.49 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

 

Valilik tarafından alınan kararda, anız yakanlar hakkında dekar başına 109.49 TL idari para cezası uygulanacağı açıklandı. Anızın yakıldığı konum orman, sulak ve yerleşim yerlerine yakınsa bu ceza 5 katına kadar arttırılacak. Anız yakmaktan dolayı orman yangınlarına sebep olan kişiler hakkında ise adli ve idari işlem başlatılacak.

 

Öte yandan, Valilik tarafından ilgili kurum ve müdürlüklere gönderilen karar, muhatlık ofislerinde askıya çıktı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27