Tarih: 20.05.2022 13:46

ORMANLAR İHA’YA EMANET

Facebook Twitter Linked-in

OGM tarafından Gazipaşa’ya konuşlandırılan İHA, yaz aylarında 7/24 ormanları gözetleyecek. Üzerinde bulunan termal sistemle yangınları daha erken fark eden İHA, yangının koordinatlarını kara ve hava ekiplerine anbean bildirip, yangına müdahaleyi hızlandıracak.

 

Ülkemizde yaz aylarında artan orman yangını tehlikesine karşı mücadele çalışmalarına hız veren Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Gazipaşa’da önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor. Bakanlık tarafından Gazipaşa Havalimanı’na konuşlandırılan insansız hava aracı (İHA), Gazipaşa ve çevre ilçelerdeki ormanları 7/24 gözetleyecek. Olası yangınlar, İHA üzerinde bulunan termal sistemle daha erken fark edilip, orman yangınlarında müdahaleyi hızlandıracak.

 

8 İHA’DAN 1’İ GAZİPAŞA’DA

 

Orman yangınlarıyla 'erken ve etkili' mücadele için hayata geçirilen bu uygulamada ülke genelinde 8 İHA kullanılacak. Gazipaşa’da görev yapacak İHA, 24 saat uçarak, 23 bin feette bulunduğu noktadan 3,5 milyon hektarlık orman alanını gözetleyecek. Ülke genelinde kullanılan 8 İHA’dan biri olan o İHA, 1 Haziran tarihi itibariyle havadaki görevine başlayacak. Olası yangınlarını üzerinde bulunan teknoloji ile tespit eden İHA, yangının koordinatlarını ekiplere anbean bildirip, ekipleri harekete geçirecek.

 

HAVA VE KARA GÜCÜ GÜÇLENDİRİLDİ

 

Geçtiğimiz yıl meydana gelen büyük orman yangınlarıyla mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü, 2022 yangın sezonunda hava ve kara gücünü güçlendirdi. Geçtiğimiz yıl 39 olan helikopter sayısı 55'e, 3 olan uçak sayısı 20’ye, İHA sayısı ise 4'ten 8'e yükseltildi.

 

İHA “YEŞİL VATAN” SAVUNMASINA BAŞLIYOR

 

Gazipaşa’ya konuşlandırılan İHA ile fotoğraf paylaşan Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım, paylaştığı fotoğrafa şu notu düştü: “Orman Genel Müdürlüğünün orman yangınları kapsamında hizmet alımı yaptığı İHA, Gazipaşa Havalimanı’nda 1 Haziran’dan itibaren “Yeşil Vatan” savunmasına başlıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Bu vesileyle kazasız belasız bir yangın sezonu diliyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —