VATAN’DAN KUTLAMA TEPKİSİ

GÜNCEL 20.05.2022 13:35:08 0
VATAN’DAN KUTLAMA TEPKİSİ

Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, yazılı bir basın açıklaması yaparak; Gazipaşa’da düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının buruk kaldığını dile getirdi.

 

Tören sırasında aksaklıkların da yaşandığının dile getirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yılını Cumhuriyet Meydanı'nda kutladık. Bütün ulusumuzun bayramı kutlu olsun. 19 Mayıs'ta halkın özlediği bayram etkinlikleri ve coşkusu bir kez daha buruk kaldı. Bayram kutlamaları ve törenleri yönetmeliğinin değiştirilmesi hoş olmayan görüntülere sahne olabiliyor. Bayram töreni programları resmi kurum ve kuruluşlara, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına iletilirdi. Bu uygulamadan vazgeçildiği anlaşılıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, gençlere armağan edilmiştir. Ama sadece gençlerin değil genç-ihtiyar, kadın erkek ve çocukların kısaca bütün bir milletin bayramıdır.

 

Kutlama programı, saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda halkın, öğrencilerin ve görevlilerin hazır olmasıyla bayram töreni programı açıklandı. Ardından Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, 15-20 dakika ara verildi. Daha sonra İlçe Kaymakam'ı tören alanına geldi. Tekrar program arz edildi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından etkinliklere başlandı. Tören alanında bulunanlar bir birine bakarak, 'Bu ne biçim iştir' diye sorular sordu. Törende, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Ancak protokol alanında bulunanların bayramını kutlamadan yerine geçmesi de dikkatlerden kaçmadı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü adına hazırlanan halk oyunları gösterileri müziğin azizliğine uğradı. Bu tür etkinliklerde canlı müzik idealdir. Kaymakamlığımız, Gazipaşa Belediyemiz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bu sorunu çözerek, etkinliklerin canlı müzikle yapılmasını sağlamalıdır. Ses sisteminde görevli arkadaşlarımız, cihazların sesini sona kadar açıyor. Bu da çok büyük gürültü ve rahatsızlık yaratıyor. Bu aksaklıkların bundan sonra yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Saygılarımla.”