ÖĞRENCİLERE MESLEKLER TANITILDI

EĞİTİM 19.05.2022 00:22:09 0
ÖĞRENCİLERE MESLEKLER TANITILDI

Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi tarafından kariyer günleri etkinliği düzenlendi. Öğrenciler, Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte ilgi duydukları meslekler hakkında alanında uzman kişilerden bilgi aldılar.

 

Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi, Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) projesi kapsamında, 10’uncu sınıf öğrencilerine yönelik 'Kariyer Günleri / Liseden Mesleğe Etkinliği' düzenledi.  Öğrencilerin meslekleri tanıması ve meslek konusunda doğru seçim yapması için düzenlenen etkinliğe, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt, Milli Eğitim Şube Müdürü Muhsin Bozdağ, Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Gül ve etkinliğe konuşmacı olarak çağrılan davetliler katıldı.

 

Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin hedeflerini sağlıklı bir şekilde belirlemeleri, meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakımından daha iyi tanımaları, meslek tercihi ve kariyer planlamasında doğru adım atmaları adına farklı meslek gruplarından alanında uzman kişiler tarafından bilgi verildi. Etkinliğe katılan ve mesleklerinde uzman kişilerce öğrencilere mesleklerin tanıtımı yapıldı. Düzenlenen etkinlikte yirminin üzerinde meslek tanıtılırken, öğrenciler; mesleklerle ilgili merak ettikleri konular hakkında konuşmacılara sorular sordu.

 

KAYMAKAM ALTUN MESLEĞİNİ TANITTI

 

Düzenlenen kariyer günü etkinliğinde öğrencilerle bir araya gelen Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun,  kaymakamlık mesleğini ve diğer meslek dallarının tanıtımını yaparak öğrenciler ile sohbet etti.

 

“MÜDÜR GÜL KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ”

 

Düzenlenen etkinliğe ilişkin okuldan yapılan açıklamada, “Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi Müdürlüğü; “Liseden Mesleğe Kariyer Günü” adı altında ilçe de faaliyet gösteren pek çok meslek grubunu; İlçe Kaymakamı Orhan Altun’un da katıldığı etkinlikle tanıttı. İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, avukat, mimar, mühendis, doktor, diş hekimi, mali müşavir, bankacı ve öğretmen gibi pek çok meslek grubunun tanıtımı yapıldı.  Okul Müdürü Ahmet Gül; başta İlçe Kaymakamı olmak üzere diğer katılımcılara teşekkür etti. Katılımcıların Merkez Anadolu Lisesi mezunu olmaları memnuniyet vericiydi. Katılımcılara program sonunda katılımcı belgesi takdim edilerek, teşekkür edildi” ifadeleri kullanıldı.