DAĞTEKİN’DEN 19 MAYIS MESAJI

GÜNCEL 19.05.2022 00:03:45 0
DAĞTEKİN’DEN 19 MAYIS MESAJI

Türk Eğitim-Sen Gazipaşa Temsilcisi Yakup Dağtekin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkışının önemine değinen Dağtekin, “Milletlerin hayatında önemli günler vardır. Bunlar ya sevinçle, coşkuyla kutlanan gurur günleri ya da üzüntüyle hatırlanan felaket anlarıdır. Her iki halde de milli bilinç kuvvetlenir ve birlikte yaşama arzusu artar. Çünkü böyle günlerde gündelik hayatın kaygılarından uzaklaşılır, geçmişin sağduyulu bir biçimde değerlendirilmesi yapılır” dedi.

 

“1919’DA YAKILAN BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ

DİRİLİŞ VE DİRENİŞ DESTANINA DÖNÜŞTÜ”

 

“19 Mayıs günü, Türk inkılabının başladığı gün olarak anılmaya değer olaylardan biri olduğu şüphesizdir” diyen Dağtekin, “19 Mayıs 1919 Milli Mücadele tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Bugün, şanlı tarihimizde altın harflerle yazılan bir gün yaşıyoruz. 1919’da yakılan bağımsızlık meşalesi kısa sürede tüm yurda yayılarak, bir milletin diriliş ve direniş destanına dönüşmüştür. Öyle ki, yeterli silah ve cephanesi olmayan ecdadımızın sadece sarsılmaz bir iradesi ve yenilmez bir inancı vardı. Atalarımız bu yoklukta dahi iradesi ve imanı ile imkânsız olanı başarmış ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurup bizlere emanet etmişlerdir. Bizlere düşen görevse bu emanete sahip çıkarak, evvela Türkiye’yi adaletle yönetilen, güçlü ve çağdaş bir ülke yapmak, daha sonra bu emaneti gelecek nesillere bırakarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmektir” ifadelerini kullandı.

 

TÜRK GENÇLİĞİNE VURGU YAPTI

 

Açıklamasında Türk gençliğinin önemine vurgu yapan Dağtekin, “Bizim gerek Malazgirt’te, gerek İstanbul’da, gerek Çanakkale’de, gerekse de Kurtuluş Savaşı’nda vatanımız her bir karesinde zafere ulaştıran en büyük zenginliğimiz, ihtirası değil iddiası olan gençlerdir. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartırken de yine en büyük gücümüz inançlı, ahlaklı, bilgili ve aksiyon sahibi gençler olacaktır.

 

“GENÇLİĞİMİZİN ÜZERİNDE ÇEŞİTLİ OYUNLAR OYNANMAKTADIR”

 

“Fakat Gençlik ve Spor Bayramımızın 103. yılını kutladığımız şu günlerde gençliğimizin üzerinde çeşitli oyunlar oynanmaktadır” diyerek sözlerine sürdüren Dağtekin, “Gençliğimizin her türlü maddi ve manevi değerleri, her geçen gün biraz daha yok edilmektedir. Gelecekten ümidi olmayan, maddi ve manevi duygularını kaybetmiş bir gençlik, az önce bahsettiğimiz, tarihi sorumluluklarını yerine getiremez. İdeali olmayan bir gençlik, maalesef sadece enerjileri olan ve bu enerjileri boşa giden bir büyük kitle olarak kalır.

 

CUMHURİYET GENÇLERİMİZLE YAŞAYACAKTIR

 

Bu nedenle gençlerimizi ülkemizin geleceği için en verimli bir şekilde yetiştirmek veişsizlik, ahlaki ve manevi tahribat gibi sorunları ortadan kaldıracak adımları atmak zorundayız. Suni gündemlerle meşgul olmaktan çok geleceğimizi inşa edecek gençlerimizin sorunlarının çözümü için gayret göstermeliyiz. Çünkü bizler tarih boyunca özgürlüğün, adaletin, hoşgörünün ve refahın öncüsü olmuş bir medeniyetin emanetçileri ve varisleriyiz.  Bu tarihi sorumluluğa ve yüksek ruha sahip bir gençlik, sadece ülkemiz için değil bütün insanlık için huzur ve barışın teminatı olacaktır. Cumhuriyet gençlerimizle yaşayacaktır” dedi.

 

Dağtekin, “Bu duygu ve düşünceler içerisinde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.