Tarih: 17.05.2022 00:46

EDS YİNE ERTELENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da, 15 Mayıs 2022 tarihinde D400 Karayolu’nda uygulamaya geçmesi beklenen Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), bir kez daha ileri tarihe ertelendi.

 

Türkiye genelinde, karayollarında güvenliği sağlamak, kazaları önlemek, kural ihlallerini tespit etmek amacıyla başlatılan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), Gazipaşa’da yine hayata geçmedi. 15 Mayıs 2022 tarihinde D400 Karayolu’nda uygulamaya geçmesi beklenen EDS, bir kez daha ileri tarihe ertelendi. Konuya ilişkin Manşet Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’ne ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’ne EDS’lerin aktifleştirilmesi kararıyla ilgili bir tebliğde bulunulmadığı öğrenildi. 15 Mayıs’ta aktifleştirileceği açıklanan EDS’ler için yeni bir tarih açıklanmadı.

 

KONYA’DA FAALİYETE GEÇTİ

 

EDS’lerin Antalya ile birlikte Konya’da 15 Mayıs’ta aktif hale getirilmesi bekleniyordu.  Konya’da daha önce belli bölgelerde aktif hale getirilen EDS’ler,  geçtiğimiz günlerde 27 noktada daha aktifleştirildi. Konya İl Emniyet Müdürlüğü, EDS-3 sistemlerinin ilk gününde 4 bin 143 sürücünün hız sınırlarına uymadığını açıkladı. Antalya’da ise yeniden ertelenen EDS’lerin ne zaman açılacağı sürücüler tarafından merak konusu oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —