SINIR YAYLALARIMIZIN YOLLARI KOMŞU BELEDİYELERE EMANET

GÜNCEL 17.05.2022 00:45:43 0
SINIR YAYLALARIMIZIN YOLLARI KOMŞU BELEDİYELERE EMANET

Gazipaşa’nın Konya ve Karaman sınırıyla, Mersin’in Anamur ilçesine sınır olan yayla yolları Konya, Karaman, Mersin ve Anamur belediyeleri tarafından açılacak.

 

Gazipaşa’da baharla birlikte yayla yollarında başlayan çalışmalar devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda; Belbaşı, Maha, Berem, Çalıpınar,  Mırıklar, Beyobası, Çataldaş, Yunt, Küllün, Şemşin, Çayıryakası, Cimbiti, Soğukoluk, Gökguzluk, Ekinçalı ve Günnercik Yayla girişinin kar temizleme çalışması gerçekleştirildi.

 

Konya ve Karaman sınırıyla, Mersin’in Anamur ilçesine sınır olan ilçemiz yaylalarının yolları ise, Konya, Karaman, Mersin ve Anamur belediyeleri tarafından açılacak. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Gazipaşa İlçe Örgütü, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmesi sonucunda; Mersin il sınırında olan Göçük, Gökçebelen ve Gökçesaray yaylalarının yollarının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılması kararlaştırıldı. Aynı şekilde, Konya ve Karaman sınırında olan yaylalarımızın yolları da yapılan görüşmeler neticesinde Konya ve Karaman belediyeleri tarafından açılacaktır” ifadelerini kullandı.