KİRAZ YÜZ GÜLDÜRDÜ

GÜNCEL 11.05.2022 23:11:07 0
KİRAZ YÜZ GÜLDÜRDÜ

Gazipaşa’da erkenci kiraz hasadı başladı. İlçenin kiraz üretimiyle ünlü mahallelerinden Doğanca’da başlayan ilk hasat, üreticinin yüzünü güldürdü. Erkenci kirazın kilogramı bahçede 50 liradan satıldı.

 

Gazipaşa’da, geçtiğimiz günlerde hasadı başlayan erkenci kiraz üreticisinin yüzünü güldürüyor. Ağırlıklı olarak Çile, Doğanca ve Gökçesaray mahallelerinde yetişen erkenci kirazın kilogramı bahçede 50 liradan satılıyor. Doğanca Mahallesi’nde kiraz üretimi yapan çiftçiler, 2022 yılının ilk kiraz hasadına başladı. Doğanca’da 4 dönüm arazi üzerine kurulu kiraz bahçesinde üretim yapan Erdoğan Uysal, kiraz üretiminden bu sezon 60-65 bin TL para kazanmayı amaçlıyor.

 

“ÜRETİCİLER, ŞU ANDA FİYATLARDAN MENUN”

 

Doğanca’da toplanan kirazların kilosunu 50 TL’den tüccarlara sattığını ifade eden Uysal, kiraz ağacının yaşına ve cinsine göre veriminin değiştiğini söyledi. “Bir kiraz ağacından yaşına göre 1 ile 300 kilo arasında değişen oranda ürün elde ediliyor” diyen Uysal, “Bu yıl ilk çıkan turfanda kiraz 50 liradan alıcı buluyor. Hasat bitimine kadar kirazın kilosunun 8-10 liraya kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Üreticiler, şu anda fiyatlardan memnun” dedi.

 

GAZİPAŞA’DAN İSTANBUL’A

 

Bahçesinden hasat ettiği kirazların tüccarlar aracılığı ile İstanbul’da pazarlandığını dile getiren Uysal, “Allah’a şükür bahçemizin verimi iyi. Bu yıl rekolte iyi olacak. Bahçeden hasat etiğimiz ürünleri 50 liradan satıyoruz. Kirazları bizden alan tüccarlar, Doğanca’mızın kirazlarını İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde pazarlıyorlar. Ürünlerimizin kalitesi ve lezzetinden memnun olan tüccarlar, kiraz hasadı döneminde Gazipaşa’ya büyük ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

 

“YILDA, 2 BİN TONA YAKIN REKOLTE ELDE EDİLİYOR”

 

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ise ilçemizde kiraz üretim alanlarının arttığına değindi. Gazipaşa’nın kiraz üretiminde önemli noktalara gelebileceğine dikkat çeken Çelik, “Gazipaşa'da yaklaşık 3 bin dekar alanda kiraz üretimi yapılıyor.  Yılda, 2 bin tona yakın rekolte elde ediliyor. Turfanda kiraz 50 liradan alıcı buldu. Üretim arttıkça fiyatlar düşecek. Şu anda üreticilerimiz fiyatlardan memnun. Gazipaşa kiraz üretiminde önemli noktalara gelebilecek bir üretim merkezi. Biz de bu konuda her zaman olduğu gibi üreticilerimizin yanındayız. Gazipaşa’da tarımı geliştirmek ve çiftçimizin sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.