TARIM FUARI KAPILARINI AÇTI

YEREL 11.05.2022 23:10:43 0
TARIM FUARI KAPILARINI AÇTI

Gazipaşa Tarım Fuarı, düzenlenen törenle dün kapılarını açtı. 14 Mayıs’a kadar açık olacak fuarda 59 firma ürünlerini tanıtacak.

 

Gazipaşa’da bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Gazipaşa Tarım Fuarı kapılarını açtı. 14 Mayıs’a kadar devam edecek fuara farklı alanlarda hizmet veren 59 firma katıldı. Dün saat 11.00’de düzenlenen fuar açılışına, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, kamu kurum görevlileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, kaşık ekibinin halk oyunu gösterisi izlendi.

 

DOĞAN: FUARIMIZA 59 FİRMA KATILDI

 

Fuarın açılış konuşmasını yapan Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, “1998 yılında ilkini düzenlediğimiz tarım fuarının 13’üncüsünü açıyoruz. Tarım fuarımız bugün 24 yaşında. O günden bugüne, 2 yılda bir fuarımız devam etmektedir. Bu yılki fuarımıza 59 firma katıldı. 11 adet bitki besleme, 3 adet fidecilik, 3 adet fidancılık, 1 tohum firması, 2 damlama sulama firması, 2 adet tarım alet ve makineleri firması, 3 eğitim kuruluşu, 6 kamu kurum ve kuruluşları, 5 adet bankacılık ve sigortacılık, 3 adet dernek ve oda, 8 adet gıda sektörü gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren firmalar katılmıştır. Açılışımıza katılan herkese teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

 

YILMAZ: TARIM FUARINA ÖNEM VERİYORUZ

 

Fuar açılışında konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Fuarlar, üreticimizi son teknolojik gelişmeler ile tanıştırıyor. Aynı zamanda tarım teknolojisi üreten firmalarımızın ürünlerini tanıtmaları açısından da son derece önem arz ediyor. Bizler ilçemizin geleceği ve ekonomik gelişmişliğini artırmak için tarım fuarına önem veriyoruz. Milli ekonominin temeli tarımdır. Tüketici yaşamak iyi değildir, üretici olalım. Tarım bizim geleceğimizdir. Ekelim, üretelim, hep birlikte geleceğe güvenle ilerleyelim” ifadelerini kullandı.  

 

ALTUN: EKONOMİYE DEĞER KATMALIYIZ

 

Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, “Bizim ilçemiz, Antalya’da tarımı en iyi yapan ilçelerden biri. özellikle tropikal tarım deyince akla ilk Gazipaşa geliyor. O açıdan Gazipaşa’nın tarım ve tropik tarımda ne kadar zengin olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak yapılan tarımı profesyonelce yapmamız gerekiyor. Profesyonel tarım yapmamız için, altyapısı güçlü, arazileri fazla böldürmeden, bütün imkanları kullanarak, ekonomiye değer katmalıyız” şeklinde konuştu. 

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini kesti. Fuarı gezen protokol üyeleri stant yetkililerinden ürünleri hakkında bilgi aldı.

 

Öte yandan Tarım Fuarı, ikinci gününde saat 09.00’da kapılarını açacak. 12 Mayıs günü (bugün) saat 14.00’te Fuar Seminer Alanı’nda BATEM’de görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Alper Arslan tarafından “Avokado Yetiştiriciliği ve Çeşitleri” konusunda Gazipaşalı üreticilere seminer verilecek. Fuar; üçüncü gününde de kapılarını saat 09.00’da açacak. Aynı gün saat 14.00’te BATEM’de görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Dilek Güven, üreticilere “Tropik Meyveler ve Bölgemizdeki Geleceği” konulu seminer verecek. Aynı günün akşamında Gazipaşa Musiki Derneği’nin hazırladığı Türk Halk Müziği konserinde Gazipaşalıların kulaklarının pası silinecek. Gazipaşa Tarım Fuarı, 14 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27