HEDEF: GÜVENLİ TRAFİK

GÜNCEL 11.05.2022 00:03:51 0
HEDEF: GÜVENLİ TRAFİK

Gazipaşa’da, 'Karayolu Trafik Güvenliği Günü' etkinlikleri kapsamında 'Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik' uygulaması gerçekleştirildi. Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerinde bulunan Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu önünde yapılan ve 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen uygulamaya, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, polis ve jandarma personeliyle öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun ve beraberindekiler, uygulama esnasında durdurulan araçların sürücülerine ve araçta bulunan yolculara, ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ konulu broşür dağıtıp, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundular. Öğrencilerin yaya geçidini kullandıkları sırada trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla uymaları gereken 5 kural ile ilgili bilgi verildi.  

 

Öğrencilere, 'Karayolu Trafik Güvenliği Günü'  dolayısıyla bilgi veren polis ekipleri, öğrencilere; gece karanlığında yapılacak yürüyüşlerde açıklı renkli görünür elbise giymeleri, yaya yolunda ilerlemeleri, yaya geçidi kullanmaları, yola odaklanmaları ve trafik ışıklarını takip etmeleri konusunda uyarıda bulundu.