ODUN HIRSIZLARI YAKAYI ELE VERDİ

ASAYİŞ 10.05.2022 13:24:30 0
ODUN HIRSIZLARI YAKAYI ELE VERDİ

Gazipaşa’da, orman kesim sahasından kamyonetle piyasa değeri yaklaşık 18 bin lira olan 5 metreküp odun çalan 3 kişi, ormancılar tarafından suçüstü yakalandı.

 

Gazipaşa’da, müteahhidin kesim yaptığı orman sahasından odun çalan 3 kişi, çaldıkları odunları kamyonetle taşırken Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Olay, 7 Mayıs tarihinde Göçük ile Gürçam (Bilos) mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Z.S., M.O. ve M.S. isimli şahıslar, Gazipaşa’da ihale ile kesim sahası alan bir müteahhidin kestiği odunları gözüne kestirdi. Cumartesi akşamı kamyonetle ormanlık alana giden 3 şahıs, kamyonete odun yüklerken bölge halkı tarafından fark edildi. Şahıslardan şüphelenen vatandaşlar, durumu Göçük ve Gürçam mahalle muhtarlarına bildirdi.

 

“SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR”

 

Ormanlık alandan odun çalındığının fark edilmesinin ardından durum Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ve jandarma ekiplerine bildirildi. Z.S., M.O. ile M.S. kamyonete yükledikleri ve piyasa değeri yaklaşık 18 bin lira olan 5 metreküp  odunla ormanlık alandan ayrıldı. Şahısları yakalamak için bölgeye giden Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, çaldıkları odunları kamyonetle taşıyan Z.S., M.O. ve M.S.’yi Göçük Mahallesi Eğrikorum mevkiinde suçüstü yakaladı. Şahısları gözaltına alan ekipler, odun yüklü kamyonetle birlikte şahısları karakola götürdü. Kesim sahasından odun çalan Z.S., M.O. ve M.S. hakkında işlem başlatıldı. Şahıslar ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, ele geçirilen odunlar, aynı kamyonetle kesim sahasına geri götürüldü.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27