TARIM FUARI YARIN KAPILARINI AÇACAK

GÜNDEM 10.05.2022 13:07:27 0
TARIM FUARI YARIN KAPILARINI AÇACAK

Gazipaşa’da ilki 1998 yılında düzenlenen Gazipaşa Tarım Fuarı, yarın13’üncü kez kapılarını ziyaretçilere açacak.

 

Gazipaşa’da bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Gazipaşa Tarım Fuarı, yarın kapılarını ziyaretçilere açacak. 11-14 Mayıs tarihleri arasında geçekleştirilecek Tarım Fuarı, Gazipaşa Fuar Alanı’nda yapılacak. Gazipaşa Kaymakamlığı, Gazipaşa Belediyesi, Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği, Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğinde düzenlenecek Gazipaşa Tarım Fuarı’nda, çok sayıda firma boy gösterecek. Fuarda ayrıca Gazipaşalı üreticilere eğitim seminerleri de verilecek.

 

DOĞAN’DAN FUARA DAVET

 

“Gazipaşa’da 1’incisi 1998 yılında yapılan Gazipaşa Tarım Fuarı’nın 13’üncüsü yarın kapılarını açacak” diyen Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, fuarla ilgili bilgi verip, herkesi fuara davet etti. Gazipaşa’nın, Antalya’nın doğusunda polikültürel tarım ürünlerine sahip olan bir ilçe olduğuna dikkat çeken Doğan, “Modern ve ileri teknolojilerin yöre halkına ve üreticilerine kazandırılması amacıyla, Kaymakam Saadettin Yücel, Belediye Başkanı Ali Güzel ve benim teşvikimle gönüllü çalışmalar sürdüren Gazipaşalıların kurduğu bir komiteyle 1998 yılı Nisan ayı sonunda 1.Tarım Fuarı’nı gerçekleştirmiştik. Aradan yıllar geçti ve şimdi Tarım Fuarımızın 13’üncüsünü düzenleyeceğiz. Bilindiği üzere fuarımız, 11 Mayıs tarihinde kapılarını açacak. Çok sayıda firmanın katılacağı Gazipaşa Tarım Fuarı, 14 Mayıs’ta sona erecek. Gazipaşa ve Gazipaşalı üreticiler açısında dolu dolu bir fuar süreci geçireceğiz. Tüm halkımızı, 13’üncüsünü düzenleyeceğimiz Gazipaşa Tarım Fuar’ına davet ediyorum” dedi.

 

FUAR DOLU DOLU GEÇECEK

 

Çok sayıda firmanın boy göstereceği Gazipaşa Tarım Fuarı, çeşitli etkinliklere sahne olacak. Tanıtımı, kültürü ve eğlenceyi aynı anda içinde barındıran Gazipaşa Tarım Fuarı’nda, üreticilere yönelik eğitim seminerleri de düzenlenecek. Yarın saat 11.00’de açılacak fuar, saat 12.00’de ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Fuar ilk gün saat 20.00’ye kadar ziyaretçilere açık olacak. Tarım Fuarı, ikinci gününde saat 09.00’da kapılarını açacak. 12 Mayıs günü saat 14.00’te Fuar Seminer Alanı’nda BATEM’de görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Alper Arslan tarafından “Avokado Yetiştiriciliği ve Çeşitleri” konusunda Gazipaşalı üreticilere seminer verilecek. Fuar; üçüncü gününde de kapılarını saat 09.00’da açacak. Aynı gün saat 14.00’te BATEM’de görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Dilek Güven, üreticilere “Tropik Meyveler ve Bölgemizdeki Geleceği” konulu seminer verecek. Aynı günün akşamında Gazipaşa Musiki Derneği’nin hazırladığı Türk Halk Müziği konserinde Gazipaşalıların kulaklarının pası silinecek. Gazipaşa Tarım Fuarı, 14 Mayıs Cuma günü sona erecek.