BU RESİMLERDE NE BOYA KULLANILDI NE DE FIRÇA

BU RESİMLERDE NE BOYA KULLANILDI NE DE FIRÇA

Gazipaşa’da, Korubaşı Kültürevi’nin kurucusu Hikmet Özkaya tarafından boya ve fırça kullanılmadan, atık kağıtlardan yapılan “Kağıtların Dansı” isimli resim sergisi açıldı. Anneler Günü’ne özel, Gazipaşa Öğretmenevi’nde dün sanatseverlerin beğenisine sunulan resim sergisi bugün de ziyaretçilerine açık olacak.  Özkaya tarafından boya ve fırça kullanılmadan tamamen atık kağıtların birleştirilmesiyle tamamlanan resimler, ziyaretçiler tarafından tam not aldı.

 

Kağıt israfına karşı farkındalık yaratmak amacıyla atık kağıtlardan yaptığı resimleri sergileyen Hikmet Özkaya, “Bu çalışmanın amacı sınırsız bir şekilde kağıt tüketimine dikkat çekmek ve atık kağıtların geri dönüşümünün renkli tablolar olarak yeniden kazanılabileceğini göstermektir. Bilindiği gibi ormanlarımız yakılıyor. Kağıtlar ormanlardaki ağaçlardan elde ediliyor. Eğer kağıtları da hoyratça tüketirsek sonuçta kaybeden yine bizler oluruz. Günümüzde artık her şey sorumsuzca tüketiliyor. Zamanlar tüketiliyor, sevgiler aşklar tüketiliyor. Biz de diyoruz ki; 'Tüketime inat Üretim'  olmalı. Kağıtların Dansı adıyla ürettiğim bu çalışmanın patenti bana aittir” dedi.

 

Gazipaşa Öğretmenevi’nde dün sanatseverlere kapılarını açan resim sergisi, bugün de ziyaretçilerini ağırlayacak. Özkaya tarafından özenle hazırlanan tablolar, Gazipaşa’da yarın düzenlenecek 13. Tarım Fuarı’nda da boy gösterecek.