Tarih: 08.05.2022 23:45

UYSAL AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin, CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri tarafından siyaset meydanına çevrildiğini söyleyen AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Uysal, Başkan Yılmaz ve İYİ Partili Mehmet Yüksel’in Gazipaşa için değil milletvekilliği için çalıştıklarını iddia etti.

 

AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile CHP ve İYİ Partili meclis üyelerine yüklendi. Daha önceki açıklamalarında olduğu gibi Gazipaşa Belediyesi’nin proje yapmaktan uzak olduğunu ifade eden Uysal, Başkan Yılmaz’la birlikte CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin, Gazipaşa’nın sorunlarıyla ilgilenmekten çok siyasetle uğraştıklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Yılmaz ve İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Yüksel’in sahip oldukları makam ve mevkileri milletvekili olabilmek için kullandıklarını iddia eden Uysal, “Sayın Başkan ve ortağı Mehmet Yüksel’in gerçek niyetleri siyasete oynayıp, milletvekili olmaktır. Gazipaşa’yı kaderi ile baş başa bırakıp, Ankara’nın yolunu tutacaklar” dedi.

 

“MECLİSİ SİYASET MEYDANINA ÇEVİRDİLER”

 

AK PARTİ Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Mayıs ayı meclisindeki konuşmamda Gazipaşa Belediye Başkanı ve yönetiminin Gazipaşa için hiçbir proje üretmediğini, geçmiş dönemdeki kazanımlarımız ve projelerimizi de bir bir çöpe attığını, ilçe halkının sorunlarıyla ilgilenmediğini ve şehrimizin geleceğini planlama konusunda kocaman sıfır olduklarını beyan ettim. Bununla birlikte, belediye meclisinde çok donanımlı ve nitelikli meclis üyeleri varken hiç kimsenin fikrinin bile sorulmadığını söyledim. Ayrıca, belediye meclisinin siyasetle meşgul edilip; İYİ Parti ile CHP’li üyeler ve başkanları tarafından sürekli siyaset konuşulduğunu dile getirdim.  Hükümet ve devlet acımasızca, vicdansızca ve çoğu yalan ve iftirayla eleştirilip belediye meclisinin gerçek gündeminden alıkonulduğunu ifade ettim. Gazipaşa Belediye Meclisi toplantılarında Gazipaşa’nın sorunları ve çözümleri yapılacak olan işler konuşulması gerekirken, Gazipaşa Belediye Meclisi’nin; CHP’li ve İYİ Partili başkan ve gurup sözcüleri tarafından sadece hükümeti karalama ve kötüleme yerine dönüştürülmeye çalışıldığını söylemiştim.

 

“AMAÇLARI MİLLETVEKİLİ OLMAK”

 

Sözlerimin arkasındayım ve sözlerime açıklık getirmek istiyorum. Bir kere belediye Başkanı Sayın Mehmet Ali Yılmaz ve ortağı Mehmet Yüksel’in bu davranışları normal bir davranış şekli değildir.  Bunun iki sebebi var: Birincisi; belediye yönetimi ve halk ile Gazipaşa’nın sorunları Başkan Yılmaz ve ortağı Mehmet Yüksel’in umurlarında bile değil. Çünkü onların gerçek niyeti Gazipaşalıya hizmet etmek filan değildir. Gerçek niyetleri hep siyasete oynayıp milletvekili olmak ve Gazipaşa’yı kaderi ile baş başa bırakıp, Ankara’nın yolunu tutmaktır. Onun için sürekli hükümeti eleştiriyorlar. Belediye başkanlığını ve yönetimini sadece bir sıçrama tahtası ya da vekilliğe ulaşmak için bir sehpa olarak kullanıyorlar. Onun için Gazipaşa’nın sorunlarına bu kadar duyarsızlar. Belediye Meclisinde sürekli siyaset yapmanın ikinci sebebi ise zaten hiçbir iş ve proje yapılmadığı için konuşulacak bir şey olmadığındandır. Niyetleri; laf kalabalığı yapmak için sürekli hükümeti kötüleyip, siyasi tartışma çıkarıp, meclisin boş kalmasını önlemiş olmaktır.

 

“GAZİPAŞALILARI ŞEHRİN SAHİPLERİ YAPMAMIZ GEREKİYOR”

 

Maalesef hepinizin bildiği gibi pandemi, Rusya ve Ukrayna savaşı gibi olumsuzluklardan tüm dünya gibi bizde etkilendik. Şehrimizde özellikle ev kiraları ve ev fiyatları anormal bir şekilde arttı. Bizler dünyanın en güzel bölgesinde yaşıyoruz. Dünyada birçok insanın bizim buralarda yani Akdeniz bölgesinde yaşamak gibi büyük hayalleri vardır. Onun için dünyanın her tarafından insanlar akın akın bizim buralara gelmektedir. Bu gelişmeler, bizde ise bu fiyat artışının en önemli sebeplerindendir. Şimdi biz yerel siyasetçiler olarak bu duruma seyirci kalmamalıyız. Dışarıdan gelen insanların mali durumu bizim orta sınıf vatandaşlardan daha iyi. Onun için biz yerel halkı destekleyip yerel halkı güçlendirmemiz ve şehrin sahipleri yapmamız gerekiyor. Yoksa bu gidişle, bu bakışla şehrin kenar mahallelerinde çadır kurmak zorunda kalacağız. Bu duruma şehrin geleceğini planlaması gereken ona göre politikalar üretmesi gereken başta Belediye Başkanı ve belediyeyi yönetenlerdir.

 

“TOKİ PROJESİNİ ÇÖPE ATTILAR”

 

Şimdiki mevcut yönetim bırak bu duruma çare bulmayı, elde olanları da yok etmiştir. Mesela geçmiş dönem belediye yönetimi tarafından TOKİ’ye müracaat edilmiş, TOKİ’ye arsa temin edilmişti. İlk etapta 300 daire, sonra 700 daire daha yapıp toplam bin daire yapılacaktı. TOKİ bu işi yapmak için karar almıştı, ancak belediye yönetimi değişince yeni gelen Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ali Yılmaz, 'bu benim işim değil' deyip, projeye sahip çıkmamıştır. 'Mahkeme var' demiş ve çeşitli bahaneler uydurup projeyi çöpe atmıştır. Ayrıca geçmiş dönem belediyesi tarafından Enver Beleni denilen mevkide 250 adet kentsel dönüşüm projesi yapılmış, inşaat başlama seviyesine gelinmiş, o projeyi de Sayın Başkan Sahiplenmemiş ve değişik bahaneler bularak çöpe atmıştır. Bu bahsettiğim projeler yerlilere hitap eden projelerdir. Tam 1250 adet gariban ev sahibi olacaktı. Bu işler yapılırken biraz yorulacaktık, biraz uğraşıp, biraz terleyecektik. Bu projeler yapılmış olsaydı şimdi ev kiraları bu kadar yüksek olmayacaktı. Evler bu kadar fahiş fiyat olmayacaktı. Onun için bu günkü çıkan olumsuz tablonun sorumlusu Sayın Başkan Bey’dir. Projelere bahane buluyor; yok evrak eksikmiş, yok dosya yokmuş, yok yanlış yermiş gibi bahaneler üretiyor. Devlette devamlılık esastır. Eksik varsa onu da sen tamamlasana arkadaş. Peki, Sayın Başkan; o projeler kötüyse sen üç yıldır daha iyisini niye yapmıyorsun? TOKİ’ye iki satır yazı yazamıyor musun? Bir kentsel dönüşüm projesi niye yapmıyorsun? Bir toplu konut projesi yapıp, dar gelirliye niye yardımcı olmuyorsun? Hep böyle hükümeti eleştirerek nereye kadar gideceksin? Sende ortaya bir şey koymayacak mısın?

 

“GÖLGE BAŞKAN İDDİASI”

 

Hepinizin bildiği gibi Gazipaşa’da bir alışveriş merkezi (AVM) binamız var. Şimdi bu aynı zihniyet, bu projenin de hayata geçmesine engel olmaktadır. Bu projeyi de çöpe atmak için film, fırıldak, dümen, dolaplar çevirip alışveriş binamızı da çöp yapmak istemektedirler. Başta işin perde arkasında bulunan gölge belediye başkanı CHP’li Hüseyin Efe, arkasından CHP Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Yılmaz ve CHP Belediye Meclis Üyesi olan iki kişi ve yandaşları… Bu kişiler,  yapılmış olan ve Gazipaşa için hayati önem taşıyan, Gazipaşalıların başka il ve ilçelere alışverişe gitmesini önleyecek, şehri bir üst kategoriye çıkaracak, en az 500 kişiye iş kapısı olacak ve 200 tane mal sahibine gelir olacak daha faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz bu projeyi yoktan bahaneler bulup, yalanla, dolanla, karalayıp yukarıdaki ismi geçen kişiler alışveriş merkezi projemizi de diğerlerinde olduğu gibi katletmişlerdir. Bu kişiler alışveriş merkezi projesinin katilleridir. Belediye Başkanı da bu kişilerin sırtını sıvazlamakla meşguldür. Bunların adı iş yapmaz ve yaptırmazlar gurubudur. Bunlar mı bizim Gazipaşa halkının geleceğini planlayacaklar? Bu kafamı bizim Gazipaşa’mızı dünya şehri yapacak. Mevcut belediye yönetimi ve küçük ortağı Mehmet Yüksel lafa gelince hükümeti kötülemede, hükümeti karalamada dünyada birinci, kendi görev ve sorumluluklarını yapmaya gelince de sondan birincidirler.

 

“BEN GÖREVİMİ YAPIYORUM”

 

Benim amacım kimseyi aşağılamak küçümsemek ya da kötülemek değildir. Şahıslarla bir sorunun da yoktur. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi seçildim. Gazipaşa halkı bana muhalefet görevi verdi ve bana yerel iktidarın yanlışlarını eksiklerini ve önerilerini söyle dedi. Ben de görevimi yapıyorum. Takdir kamuoyunundur.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —