DERE GÜVEN TAZELEDİ

GÜNCEL 7.05.2022 16:03:42 0
DERE GÜVEN TAZELEDİ

AESOB 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in Divan Başkanlığında 5 Mayıs 2022 Tarihinde Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. AESOB 20. Olağan Genel Kurul Toplantısında AESOB Başkanı Adlıhan Dere yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

 

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in Divan Başkanlığında yapıldı. Toplantı Başkan Adlıhan Dere’nin, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerinin göreve geldiği günden bugüne dek yapmış olduğu hizmetleri, projeleri, diğer kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdiği işbirliklerini ve her türlü çalışmalarını içeren faaliyet filmi ile başladı. Gündem maddelerinin görüşülüp oylanmasının ardından seçimlere geçildi.

 

AESOB 20. Olağan Genel Kurul Toplantısında, AESOB Başkanı Adlıhan Dere yeniden seçilerek güven tazelerken AESOB Yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu:

 

 Asil Üyeleri; Bayram Dal, Mehmet Ali Gülaçtı, Süleyman Şahin, Mehmet Ali Alkan, Abdullah Akça, Sedat Karagöz, Velittin Yenialp, Ali Çalışkan.

 

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Ünver Dağlar, Yusuf Erdemir, Selçuk Çınar, Sultan Çetin, Hüseyin Aslan, Ünal Ersan, Mustafa Tıraş, İsmail Çağlar, Şahin Aba.

 

Denetim Kurulu Asil Üyeleri; Yusuf Kurul, Hüseyin Şimşek, Hüseyin Değirmenci, Tolgahan Demir, Recep Savaş.

 

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri; Bolat Ünsal, Kemal Evyapan, Hüseyin Alataş, Mahmut Kemal Perçin, İsmail Bakaç.

 

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri; Fatih Doruklu, Bülent Kaplan, Sercan Çobanoğlu, Durmuş Ali Akkaya, Bayram İğneli.

 

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri; Derya Ergin, Paşa Özkan, Halil Kayaer, Hüseyin İnce, Ömer Faruk Yılmaz oldu.

 

ESNAF HAK ETTİĞİ DEĞERİ AESOB İLE BULDU

 

AESOB 20. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan AESOB Başkanı Adlıhan Dere; “75 Esnaf odamızın 1 Ocak – 31 Mart tarihleri arasında yapılan seçimli olağan genel kurullarını tüm Türkiye’ye örnek bir şekilde kavgasız, nizasız, birlik ve beraberlik içinde tamamladık. 95 bin üyesiyle Türkiye’nin 4. büyük birliği olan AESOB çatısı altında yarım yüzyılı aşan tecrübeyle, Ahilik kültürünün 700 yıllık geleneğini yaşatmanın onuru ve gururu ile sizlerin huzurlarındayım. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin çağdaş, dinamik yüzüyle her geçen gün büyümesine, gelişmesine, kentimiz ve ülkemizde söz sahibi hale gelmesine yol açan sürecin hepiniz şahidisiniz. Şunu gururla belirtmeliyim ki; bizim her zaman sesimiz vardı ama şimdi bu ses duyuluyor. Her zaman söylenecek sözümüz vardı ama şimdi sözümüz dinleniyor” dedi.

 

FİKRİMİZ HEP VARDI

 

“Fikrimiz hep vardı ama şimdi fikirlerimiz soruluyor, fikirlerimiz esnaf ve sanatkâra ışık oluyor” diyen Dere, “AESOB olarak biz hep vardık ama şimdi varlığımız hissediliyor. Yokluğumuz fark ediliyor. AESOB öyle bir güç haline geldi ki kentimizdeki her projede bizim gücümüze ihtiyaç duyuluyor. Esnaf ile ilgili alınacak her kararda bizim görüşlerimiz mutlaka soruluyor. Antalya’mızdaki her toplantıda her açılışta her organizasyonda var olmamız isteniyor. Esnafın hak ettiği değeri AESOB ile bulması göğsümüzü kabartıyor. AESOB Son yıllarda elde ettiği bu gücü tabii ki sizlerden ve 95 bin kişilik dev esnaf ve sanatkar ailesinden alıyor. Biz bu kentin yararına olan projeleri, işbirliklerini 95 bin kişilik ailemizle imzalıyoruz. Bize esnaf ve sanatkarların daha iyiye ulaşması için fikrimiz sorulduğunda 95 bin kişinin ortak aklıyla talebimizi iletiyor, istediğimizi alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“KAŞ’TAN GAZİPAŞA’YA ESNAFIN GÖZÜ KULAĞIYIZ”

 

AESOB’u temsilen gittiği her platformda 95 bin esnaf ve sanatkarın arkasında olduğunu hisseden ve onların sorumluluğunu omuzlarında taşıdığını belirten Başkan Adlıhan Dere; “Ne başardıysak birlikte başardık. Birlik olduk birliğimize güç kattık. Kaş’tan Gazipaşa’ya esnafın gözü kulağı sesi olmamızda yol arkadaşlığı yapan herkese, esnaf ve sanatkarlar adına teşekkürler ediyorum” diye konuştu.

 

SÖNMEZ DERE’Yİ TEBRİK ETTİ

 

Öte yandan, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez ve yönetimi, AESOB 20. Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı. Sönmez ve beraberindekiler yeniden başkanlığa seçilen Adlıhan Dere’yi tebrik etti. Toplantının ardından Dere ile birlikte fotoğraf çekinen Sönmez ve ekibi, Dere’ye yeni döneminde başarı diledi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27