SİNEKLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

GÜNCEL 7.05.2022 16:01:16 0
SİNEKLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Gazipaşalılara sineksi bir yaz yaşatmayı amaçlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Hizmet Birimi ekipleri, sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların taleplerine de anında karşılık veren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sivrisinek, karasinek ve haşereye yönelik ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştı.

 

Gazipaşa’da haşereye geçit vermemek ve ilçe halkına sivrisineksiz bir yaz yaşatmak için hummalı bir çalışma yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri, özellikle ihbar hattından gelen şikayetleri tek tek inceleyip müdahale ediyor. Yaklaşan bahar ve yaz ayları öncesi, sivrisineklerin larvalarını bırakabileceği noktalarda ilaçlama çalışması başlatan ekipler, rutin ilaçlama çalışmalarının yanı sıra belirli bölgelerde sineklere karşı biyolojik mücadele veriyor.

 

ŞEHİR MERKEZİ VE KIRSAL İLAÇLANIYOR

 

Gazipaşa’da, şehir merkezi ve kırsalda çalışmalarına yoğunluk veren Gazipaşa Hizmet Birimi Çevre Sağlığı ekipleri, su birikintileri, kanallar, lağım çukurları, bataklıklar ve çevrede bulunan araç lastiklerinin içlerini titizlikle ilaçlıyor. Sivrisineklerin larvalarını bırakabilecekleri tüm noktalarda ilaçlama yapan ekipler, haşerelere karşı duvarları ve ahşap yüzeyleri spreyleme yöntemi ile ilaçlıyor.