MECLİSE SİYASET DAMGA VURDU

GÜNCEL 6.05.2022 09:18:26 0
MECLİSE SİYASET DAMGA VURDU

Gazipaşa’da dün yapılan Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’na meclis üyelerinin siyasi tartışmaları damga vurdu.

 

Gazipaşa Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Başkan Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Kültür Merkezi’nde dün saat 14.00’da başlayan toplantıya, CHP’li Onur Demir, İYİ Partili Mehmet Yüksel, AK Partili Mustafa Uysal ve MHP’li Avni Atay’ın siyasi tartışmaları damga vurdu. Ekonomi ve siyasi tartışmalara Başkan Yılmaz’da dahil oldu. Geçtiğimiz hafta Belediyeyi eleştiren ve belediyenin yama yapmakta dahi zorlandığını söyleyen AK Partili Uysal’a cevap veren Demir ve Yüksel, ekonomik sıkıntılar üzerinden hükümeti hedef aldı.

 

“BELEDİYEYİ BORÇ BATAĞINDA ALDIK”

 

CHP’li Onur Demir, “Bu zor koşullarda borç batağında aldığımız belediyeyi, esnafa borcu olmayan, taşınır ve taşınmaz mallarında haciz bulunmayan, mali disiplini olan bir belediye haline getirdik. Hiçbir şey yapılmamış ifadesini kabul etmiyoruz.  Biz kendi imkanlarımızla Halk Büfe’yi, Fen İşleri Müdürlüğü hizmet binasını, Zabıta Müdürlüğü hizmet binası ve veterinerlik binasını kendi imkanlarımızla yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

UYSAL’DAN TOKİ ÇIKIŞI

 

“Gazipaşa halkı, belediye meclisini bize teslim etti.  Bizim görevimiz halkımızın geleceğini planlamak” diyerek Demir’e cevap veren AK Partili Uysal, “Yetkililere soruyorum; zamanında yapacağınız işleri hiç yapmadınız. Bu kira artışları, konut fiyatlarının artmasından sorumlusunuz.  Gazipaşa bir tarım beldesidir. Halkımız başka yerlere karşı fakirdir. Ancak dünyanın en iyi noktalarından birinde yaşıyoruz. Onun için dünyanın gözü burada. Olduğu yerde sıkışan, daha iyi refah isteyen gelip bizim memleketimizden yer alıyor. Dünyadan yoğun bir talep olduğu içinde arsa ve konut fiyatları anormal bir şekilde arttı.  Dünyanın paralı insanları buraya geldiği için buranın insanından gelir durumu daha yüksek olduğundan dolayı aldı başını gitti. Belediyenin burada suçu nedir? Geçmiş dönemde TOKİ ve kentsel dönüşüm projesi yaptık.  Kentsel dönüşüm projesini çöpe attınız. TOKİ projemiz vardı. Garibanlara, yerli insanlara gidecekti. Gazipaşa’daki garibanlar o projeden ev alacaktı. O projeyi de yapmadınız” dedi.

 

“BİRÇOK SORUNUMUZ VAR AMA SİYASETLE BELEDİYE MECLİSİMİZİ OYALIYORUZ”

 

MHP’li Avni Atay ise, Gazipaşa Belediyesi’nin iş yapmadığını dile getirdi. Atay, “Bizler seçileli 3 yıl oldu. 3 yılımız doldurduk ama hala masallardaki bulutların üzerinde koltuk sevdalarımızla dolaşıyoruz. Maalesef Gazipaşa’nın topraklarına ayağımızı basamadık. 3 yıldır çözülemeyen bir otopark sorunumuz var. Hacı Musa Çayı, Koru Sahil Projesi, asfaltlayamadığımız mahalle yolları, belediye hizmet binası ve buna benzer birçok konu varken, bizler siyasetle belediye meclisimizi oyalıyoruz” dedi.

 

Uysal ve Atay’a cevap veren Başkan Yılmaz ise, kendisinin belediyecilik anlayışı ile Cumhur İttifakı’nın belediye anlayışının uyuşmadığını söyleyerek, Gazipaşa Belediyesi’nin, çalışan bir belediye olduğunu ifade etti.

 

Zaman zaman nabzın yükseldiği meclis toplantısında önemli kararlar da alındı. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantı, plan ve bütçe komisyonu raporlarının görüşülmesi ile devam etti.

 

Belediye Meclisi’nde, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 25.04.2022 tarih ve 15274 sayılı 2021 yılı bütçe kesin hesabıyla ilgili yazısı ve ekleri ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 25.04. 2022 tarih ve 15275 sayılı belediyenin 2022 yılı gelir tarifesinin yeniden güncellenmesiyle ilgili yazısı Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Bu sırada ise meclise ara verildi.  Görüşme sonrası meclis yeniden başladı. Mecliste, komisyon raporu doğrultusunda işlem yapılması oybirliğiyle kabul edildi.

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 21.04.2022 tarih ve 15176 sayılı yazısı ile 26.04.2022 tarih ve 15413 sayılı yazısına istinaden, belediyenin mülkiyetinde bulunan taşınmazların satışı için encümene yetki verilmesiyle ilgili gündem maddesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmesi kararlaştırıldı.

 

Toplantıda, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 21.04.2022 tarih ve 15125 sayılı Yeni Mahalle 362 ada 8 nolu parselin 1/1000 ölçekli İmar Planı değişikliği ile ilgili yazısı da ele alındı. Mecliste görüşülen konu, İmar Komisyonuna sevk edildi.

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 21.04.2022 tarih ve 15120 sayılı Muzkent Mahallesi 101 ada 1, 102 ada 1 ve 169 ada 1 parsel numaralı taşınmazlarda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili yazısı İmar Komisyonuna sevk edildi.