ACI BAL SAĞIMI BAŞLADI

GÜNCEL 4.05.2022 23:36:47 0
ACI BAL SAĞIMI BAŞLADI

Gazipaşa’da bal üretimi yapan arıcılar, bölgemizde acı bal olarak bilinen bahar balının sağımına başladı. İlçemizin farklı mahallelerinde yapılan bal sağımı ile 2022 yılının bal sezonu resmen açılmış oldu.

 

Gazipaşa’da, bal üretimi yapan arıcıların kovanlarında bulunan arıların çeşit çeşit çiçeklerden topladığı polenler, soframıza bahar balı olarak geliyor. Bölgemizde acı bal olarak da bilinen bahar balının sağımına başlayan arıcılar, sağımını yaptığı acı balın kilosunu 125 ila 150 TL arasında satıyor. 2022 bal sezonundan umutlu olan arıcılar, bu yıl bal veriminin yüksek olmasını bekliyor.

“ACI BAL SEZONUMUZ AÇILDI”

 

 

Bu yıl bal üretiminde yüksek verim beklediklerini belirten Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazipaşa Arı Yetiştiricileri Birliği Temsilcisi Fatih Oktan, “Acı bal sezonumuz açıldı. Bölgemizde meşhur olan acı balın sağımına başladık. Kovanlarımızın bal verimi oldukça iyi. Üreticilerimizin bu sezon bal üretiminden beklentisi büyük. Eğer üretim fazla olursa, tüketici de uygun fiyatlara bal alabilecek. Şu anda acı balı 125 ile 150 TL arasında satıyoruz” dedi.

 

TÜKETİCİLERE UYARI YAPTI

 

Tüketicilere uyarı yapan Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazipaşa Arı Yetiştiricileri Birliği Temsilcisi Oktan, “Güvenmediğiniz arıcılardan bal almayın. Alışverişinizi, tanıdığınız bal üreticilerinden yapın” dedi.

 

ACI BALIN FAYDALARI

 

Bölgemizde üretilen acı balın faydaları saymakla bitmiyor. Bahar aylarında açan bitki çiçeklerinden elde edilen acı bal ya da bahar balı, kanser hastalıkları, idrar yolları enfeksiyonu, kalp hastalığı ve sivilcelenme gibi cilt sorunlarıyla mücadelede etkili olduğu biliniyor. Ayrıca acı balın, karaciğer başta olmak üzere mide, astım ve egzama hastalıklarına iyi geldiği bilinir.