BESİCİLERE YEM DESTEĞİ

GÜNCEL 30.04.2022 01:17:24 0
BESİCİLERE YEM DESTEĞİ

Yem başta olmak üzere temel üretim girdilerindeki maliyetler nedeniyle zor günler geçiren Gazipaşalı büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicilerinin yükü, Gazipaşa Ziraat Odası’nın girişimleriyle bir nebze olsun hafifledi.

 

Gazipaşa’da, besicilik yapan üreticilerin uygun fiyata arpa alabilmesi için girişimlerde bulunan Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik’in çabaları olumlu sonuçlandı. Başkanı Çelik’in istek ve talebi AK Parti ilçe Başkanı Ali Doğan’ın temasları doğrultusunda Burdur Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) Gazipaşa’ya getirilen yemlerin dağıtımına başlandı. Yem başta olmak üzere temel üretim girdilerindeki maliyetler nedeniyle zor günler geçiren Gazipaşalı büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicilerinin yükü bir nebze olsun hafifledi.

 

DAĞITIM BAŞLADI

 

Gazipaşa Ziraat Odası’nın talebiyle Gazipaşa’ya getirilen bir kamyon yem, başvuru yapan besicilere dağıtıldı. Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ile oda yöneticisi ve Bakılar Mahalle Muhtarı Hasan Kaplan, Atatürk Parkı’nın yanında bulunan Ziraat Odası Fidanlığında besicilere yemlerini dağıttı.

 

ÇELİK VE ODA YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Ziraat Odası’nın girişimleriyle piyasanın altında yem alma fırsatı yakalayan besiciler, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ve oda yöneticilerine teşekkür etti.

 

“ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVESİNİ ALDIK”

 

Gazipaşalı çiftçiler ve besicilerin her zaman yanında olduklarını dile getiren Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “İlçemizde besicilik yapan üreticilerimizin daha uygun fiyata arpa alabilmeleri için bazı girişimlerimiz olmuştu. Bugün bu çalışmalarımızın meyvesini aldık. Bu süre zarfında bize 200 civarında başvuru yapıldı. Burdur TMO’dan Gazipaşa’ya gönderilen yemler, başvuru yapan besicilerimize dağıtıldı. Bayramdan sonra ise ikinci posta dağıtımlarımız başlayacak” dedi.

 

BİR AY ÖNCE GÖRÜŞME YAPMIŞTI

 

Öte yandan Ziraat Odası Başkanı Çelik bir ay önce, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ile birlikte Manavgat Süt ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Ay’ı ziyaret etmiş, Gazipaşalı besicilerin belini büken yem fiyatlarıyla ilgili görüşme yapmıştı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27