“GAZİPAŞA’DA HERKES CEZA YER”

GÜNDEM 28.04.2022 13:08:55 0
“GAZİPAŞA’DA HERKES CEZA YER”

Karayollarında güvenliği sağlamak, kazaları önlemek, kural ihlallerini tespit etmek amacıyla başlatılan EDS, 15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren Gazipaşa’da aktif olarak çalışmaya başlayacak. Konuya ilişkin konuşan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Zafer Tan, “Gazipaşa’da hız sınırı 50 olursa herkes ceza yer” dedi.

 

Gazipaşa’da bir dönem ilçe gündeminde çok konuşulan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), yeniden gündeme geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce projesi yürütülen EDS, yakın zamanda hayata geçirilecek. Büyükşehir Belediyesi'nce yaklaşık 5 yıl önce başlatılan çalışmalar kapsamında D400 Karayolu’nun birçok noktasına yerleştirilen kameralar, 15 Mayıs 2022 tarihinde Gazipaşa’da aktif olarak çalışmaya başlayacak. UKOME’nin kararına göre Kahyalar ve Kırahmetler mahalleleri arasında otomobil ve panelvan cinsi araçlar 70, kamyonet, kamyon ve TIR’lar ise 50 kilometre hızla gidebilecek. Hız sınırını aşan sürücülere ise ceza uygulanacak.

 

“KONTROL KAMERALARI DEVREYE GİRİYOR”

 

15 Mayıs’ta hayata geçirilecek EDS’lerle ilgili endişesini CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın Gazipaşa ziyaretinde dile getiren CHP’li Büyükşehir ve Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Zafer Tan, “Bizim bir sorunumuz var. 15 Mayıs’ta yol kontrol kameraları devreye giriyor. Güney’den itfaiye kavşağına kadar hız sınırı 50 olarak belirlenmiş. Çünkü burası bölünmüş yol statüsünde değil. Bölünmüş yollarda, korunaklı yollarda yani ara bariyerli yollarda hız sınırı 90-110 km geçiyor. Bununla ilgili bunların hepsinin kararını UKOME veriyor” dedi.

 

“GAZİPAŞA’DA HERKES CEZA YER”

 

Hız sınırının vatandaşları mağdur edip, siyasileri yıpratacağını dile getiren Tan, “Bunun hız sınırlarını kaldırmazsak hem siyasi anlamda hem de vatandaş anlamında çok ciddi zararlar göreceğiz. Bunun sorumluluğu da Antalya Valiliği ve UKOME komisyonudur. Hale mal götürmek isteyen vatandaş 50 hız sınırıyla aracını kullanmak zorunda kalacak. 50’yle gitmez ki bu adam. Burası duble yol ama bölünmüş değil. Önce ki haritayı yapan arkadaş, gelmiş; “Burası bölünmüş, burası bölünmemiş” demiş davam etmiş. Aslında bölünmüş ama tanımlamada sıkıntı var. Bu tanımlamayı düzeltirsek 90-110 sınırı gerçekleşir. O zaman vatandaş ceza yemez. 50 olursa herkes ceza yer Gazipaşa’da” şeklinde konuştu. 

 

EDS NEDİR?

 

EDS, trafik akışının kontrolü ve ulaşım optimizasyonun yapılması, kent yaşantısının kurallara uygun, belli normatif yapıya kavuşturulması için ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile geliştirilen bir denetleme sistemidir. EDS, kural ihlali yapan araçların sensörler aracılığı ile tespiti sonrası, görüntü işleme yazılımları ile aracın plakasının tespit edilerek ilgili kanunda öngörülen cezaya tabii tutulmasını kapsıyor.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27