TDV İHTİYAÇ SAHİBİNİN YANINDA

GÜNCEL 28.04.2022 13:00:00 0
TDV İHTİYAÇ SAHİBİNİN YANINDA

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü Gönüllü Koordinatörlüğü, Gazipaşa’da 'Hayata Başlarken' projesini hayata geçirdi. Yılın 12 ayı ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan TDV, proje kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan bebekleri ile evlilik hazırlığı yapmakta olan genç kızların yardımına koşuyor.

 

Gazipaşa İlçe Müftülüğü’nden Gazipaşa’da hayata geçen proje hakkında açıklama yapıldı. Devam eden ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilen açıklamada, “Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü Gönüllü Koordinatörlüğünce, ihtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan bebekleri veya evlilik hazırlığı yapmakta olan genç kızları için TDV Gönüllüleri aracılığı ile Bebek/Gelin bohçaları hazırlayıp hediye etmek ve ihtiyaçları doğrultusunda ailelere ve bireylere psiko-sosyal/manevi destek sunmak amacıyla hazırlanan 'Hayata Başlarken' projesi ilçemiz sathında da uygulanmaya başlandı.

 

Proje kapsamındaki ilk ziyaret ilçemizdeki yeni doğan bir bebek için yapıldı. Bebeğin ailesine yapılan ziyarete İlçemiz Müftüsü Yunus Erdoğan da katıldı. Müftü Erdoğan, aileyi tebrik ettikten sonra yeni doğan bebeğin kulağına ezan ve kamet okunması merasimini icra etti. Yapılan ziyarette ilçemiz Uzman Vaiz Ayşe KOÇ, TDV Gönüllüsü ve Proje Koordinatörü Emine Aslan, Kur’an Kursu Öğreticisi Nuray Ören ve müftülüğümüz VHKİ Hasan Esen hazır bulundu. Proje kapsamında özel olarak hazırlanan bebek bohçası bayan görevliler tarafından yeni doğan bebeğin ailesine hediye edildi. Ziyaret edilen aile, TDV’nin uygulamaya koyduğu bu projeden memnuniyetlerini ifade ederek ziyarete gelen müftülük personeline teşekkürlerini ifade ettiler” denildi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27