Tarih: 26.04.2022 01:04

BİLET FİYATLARI CEP YAKACAK

Facebook Twitter Linked-in

Her sektöre darbe vuran yüksek enflasyon, akaryakıt fiyatlarıyla birlikte ulaşım sektörünü de vurdu. Bayramdan önce şehirlerarası otobüs bilet fiyatları yüzde 20 ila 30 arasında zamlandı.

 

Motorin ve benzinin litre fiyatı 20 lirayı aşarken yaşanan fiyat artışları nedeniyle ulaşıma zam haberleri de ardı ardına geldi. Ramazan Bayramı öncesinde şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına gelen yüzde 20 ila 30 arasındaki zam, vatandaşın bayram hevesini kursağında bıraktı. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yurtiçi uçak ve otobüs biletlerinin fiyatları belli oldu. Akaryakıt fiyatlarındaki artışa da bağlı olarak bu bayram otobüs ve uçak biletlerinin fiyatları, geçen yılla karşılaştırıldığında yüzde 50 ila yüzde 75 arasında yükseldi.

 

“FİYATLAR YOLA ÇIKACAKLARI DÜŞÜNDÜRÜYOR”

 

Yılın ilk tatilini, tatil bölgelerinde veya memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların, gidiş-dönüş ortalama 600 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. 4 kişilik bir ailenin yapacağı uzun yol yolcuğunun fiyatı ise binlerce lirayı bulacak. Yeni zamlarla birlikte tek yön otobüs bilet fiyatları, Gazipaşa- Ankara 280 TL, Gazipaşa- İstanbul 400 TL, Gazipaşa-İzmir 400 TL, Gazipaşa-Isparta 230 TL, Gazipaşa-Konya 220 TL ve Gazipaşa-Aydın 350 TL olarak belirlendi. Gazipaşa tarifeli uçak biletleri ise, Gazipaşa-İstanbul tek yön 480 TL ile 830 TL arasında değişiyor.

 

ZAMLAR EN ÇOK ÖĞRENCİLERİ ETKİLEYECEK

 

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına gelen zamlar, özellikle üniversite öğrencilerini çok daha fazla etkileyecek. Yeme, içme, barınma, kira parası gibi birçok giderle başa çıkmaya çalışan üniversiteliler, bayramda ailelerini görmek için çıkacakları bayram yolcuğuna ekstra fazla para ödeyecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —