23 NİSAN COŞKUSU

GÜNCEL 25.04.2022 14:05:07 0
23 NİSAN COŞKUSU

Gazipaşa’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü törenle kutlandı.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’nci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazipaşa’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma programı düzenlendi.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Burada sona eren törenden sonra İstiklal Şehit Süleyman Gür İlk ve Ortaokulu’nda kutlama programına geçildi. Programa; Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Alanoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

GÖSTERİLER BÜYÜK BİR BEĞENİYLE İZLENDİ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programı, Okul Müdürü Mustafa Gazioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla devam etti. Ardından öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan davul gösterisi, halk oyunları, müzikli gösteri, Hacivat ve Karagöz oyunu ve bayrak gösterisi sergilendi. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve yapılan gösteriler katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

 

“SİZLER HEPİNİZ GELECEĞİN BİR GÜLÜ, YILDIZI, BİR MUTLULUK PARILTISISINIZ!”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, kutlama programında yaptığı konuşmasında, “Sevgili çocuklar, Atatürk’ün sizlere olan şu sözünü hiç unutmayın. ‘küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’ diyerek geleceğin teminatı olan siz çocuklara güvendiğini ve sizlerden çok şeyler beklendiğini ifade etmiştir. Sizlerin; araştıran, çalışan, düşünen ve üreten birer bireyler olmanızı beklemekteyiz” dedi.