Tarih: 25.04.2022 14:00

CHP’DEN ALTERNATİF KUTLAMA

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Örgütü,  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 102’nci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle alternatif çelenk sunma töreni düzenledi. Resmi törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Neşe Bilgili Bakar, Gençlik Kolları Başkanı Kerim Ercan Şanlı ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Başkanı Yavuz Demir Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün 23 Nisan, inanıyorum ki bugün hepimiz coşku doluyuz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu yaşıyoruz. Bir ulusun yazgısının bir kişi tarafından değil, ulusun kendi tarafından belirlendiği, ulusun kendi yolunu kendi çizdiği, büyük bir devrimin günü. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bu büyük devrimde payı olan kahraman şehit ve gazilerimizin, egemenliği gerçek sahibi olan halka vermelerinin 102’nci yılını kutluyoruz.

 

YARINLARIMIZ ÇOCUKLARIMIZA EMANET

 

Onlar Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmış, bu ulusun aklın ve bilimin ışığında ilerleyeceğine, çağdaş dünyada hak ettiği yerini alacağına inanarak ve bu ulusa yakışanın köle olmak değil, kendi kendisinin efendisi olmak olduğunu düşünerek bunu yaptılar. İnandılar ki, bu halk aydınlık bir yolda barış, huzur ve refah içinde yaşayacak çocuklara yarınlarımızı emanet ettiler.

 

ÇOCUKLARA TAVSİYELERDE BULUNDU

 

Her bir çocuğumuz fırçasını eline alacak, bizim ve bizden öncekilerin kirlettiği bu dünyayı, bu ülkeyi güzel renklere boyayacaklar. Yarını bu günden güzel, bu günden yaşanılır kılacaklar. Unutmayalım ki bu dünyanın gerçek sahipleri, soylu bir geçmişe sahip çocuklarımızdır. Sevgili çocuklarımız, ödeviniz biraz ağır, yolunuz uzun. Bilmeniz gereken şeyler de var elbette: Dürüst olmayı, çalışkan olmayı; vatan, bayrak, millet sevgisini, barışı, kardeşliği, birlik olmayı bileceksiniz.

 

“ULUSAL EGEMENLİK 102’NCİ KEZ KUTLU OLSUN”

 

Böylesi güzel bir günün mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tarihimiz boyunca vatan savunmasında bulunan kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet minnetle anıyoruz. Ulusal egemenlik 102’nci kez kutlu olsun.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —