Tarih: 22.04.2022 23:04

KAHVALTININ VAZGEÇİLMEZİ PEYNİR CEP YAKIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Ülkede giderek büyüyen ekonomik kriz en çok sofraları vurdu. Alım gücü düşen vatandaşlar eskiden kiloyla aldıkları gıda maddelerini, şimdilerde gramla almaya başladı. Çiğ süte 1 Nisan itibariyle gelen yüzde 22 zam sonrası peynir, kaşar, tereyağı ve yoğurt gibi süt ürünlerinin fiyatlarının artması da kaçınılmaz oldu. Çarşı pazardaki hareketliliği azaltan krizden Gazipaşa cuma pazarında kahvaltılık ve doğal ürün satışı yapan Savaş Karıs da nasibini aldı.

 

“NE MÜŞTERİ NE DE BİZ UMDUĞUMUZU BULABİLİYORUZ”

 

Peynirin artık gramla alındığını ifade eden Karıs, “Biz her Cuma Pazar yerinde tezgâhımızı açıyoruz. Pekmez, zeytinyağı, peynir ve zeytin çeşitleri, salça, tereyağı, yumurta gibi ürünler satıyoruz. Önceki peynir fiyatlarımız 30-40-50 liraydı. Şimdi ise benim toptancıdan alış fiyatım 85-90 lira oldu. Tezgaha gelenler gramla alıyorlar. Vatandaşın bütçesi yetmiyor ki. Ben burada tezgâhımıza gelen müşterilere hizmet veriyorum, ürünlerimi sunuyorum yani bir çaba gösteriyorum. Bundan 10 lira 15 lira mal başına kazanamazsam, kapatıp tezgâhı gitmem gerek. Şuan ne oldu? Her şey ateş pahası ne müşteri geliyor, ne biz umduğumuzu bulabiliyoruz” dedi.

 

“BEN ESNAF OLARAK MÜŞTERİYE FİYAT SÖYLEYEMİYORUM”

 

Her şeyin giderek arttığını ve insanların alım gücünün azaldığını söyleyen Karıs, “Vatandaşlar, artık önceki gibi gideyim peynir alayım, zeytin alayım veya tereyağı alayım demiyor. Ramazan Ayı’nın gelmesiyle işler iyice zayıfladı. Tezgâha gelen müşteriler fiyatını duyunca dönüp gidiyorlar. Fiyatlar ateş pahası olduğu için müşteri fiyat sormaktan bile çekiniyor. Ben esnaf olarak müşteriye fiyat söyleyemiyorum, müşteri tezgâha yanaşamıyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —