GAZİPAŞA’DA TURİZM KONUŞULDU

GÜNCEL 20.04.2022 23:26:31 0
GAZİPAŞA’DA TURİZM KONUŞULDU

Dünya Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında, Gazipaşa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nda “Turizmde Mesleki Eğitim” paneli düzenlendi.

 

Dünya Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında Gazipaşa’da “Turizmde Mesleki Eğitim” paneli düzenlendi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Gazipaşa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen panele, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Kaya, ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, TÜRSAB Alanya Yöre Temsil Kurulu Başkanı Bilal Korkmaz, ALTİD Başkanı TGA Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, Alanya Otelciler, Pansiyoncular, Lokantacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, ALTİD Başkan Yardımcısı / ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri ile öğrencileri, Gazipaşa Avukat Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

 

TURİZMİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

 

Açılış konuşmasının yapılmasının ardından, katılımcıların turizm haftasını kutlayan panelistler, turizmcilik ve turizmciliğin önemi belirten konuşmalarını yaptılar. ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, Türkiye’de bulunan turizm okulları hakkında bilgi vererek, turizm endüstrisinin yapılan araştırılmalara bakıldığında üç temel sorunu olduğunun altını çizdi. Çetinsöz, yaptığı konuşmasında; “Birinci sorunumuz niceliksel olarak eğitim kurumlarında yeterli sayıya ulaştık ancak niteliksel olarak tam ulaşmış değiliz. İkinci sorun, yabancı istihdamı ve üçüncü sorunumuz ise turizm eğitimi alan kişiler ileride turizm sektöründe devam etmiyorlar buda büyük bir sorun oluşturuyor” diyerek turizm için nitelikli eleman yetiştirme çabasında olduklarını belirtti. Katılımcılara, okul bittikten sonra neler yapabilecekleri hakkında bilgiler verildikten sonra soru cevap etkinliği yapılarak, öğrenciler turizm sektörü ile merak ettiklerini panelistlere sordu.

 

“HAYALLERİNİZİN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYIN”

 

Program sonunda konuşma yapan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, “Her ne iş yapıyorsak yapalım, birilerini örnek alarak yapalım. En üstteki makam neyse onu olmak istemek değil önemli olan, bakın bakalım nerelerden gelmiş o insanlar. Sizler burada panelistleri dinlerken ve onlardan nasihat alırken bütün çeşitliliğiyle kendinize sormalısınız acaba ben bunu yapabilir miyim? Sizlerin hedefinizde ne varsa o işle uğraşan insanların özgeçmişlerini çok iyi araştırın ve bir ders çıkarın. Hatta bence gidin imkânınız varsa onlara birebir sorun. Burada panelistlerimiz gelmiş sorun merak ettiklerinizi hiçbir şekilde çekinmeyin. Hayatta en önemli şey, hayallerin peşinden gitmektir, git ki başarılı olasın. Sizler hayallerinizin peşini asla bırakmayın” dedi.

 

Program, Kaymakam Altun’un, Gazipaşa Belediyesi tarafından yetiştirilen çiçeklerden ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz’e hediye etmesiyle son buldu.