VATANDAŞTAN YOL İSYANI

GÜNCEL 18.04.2022 10:12:13 0
VATANDAŞTAN YOL İSYANI

Gazipaşa’nın Ekmel Mahallesi’nde yaşanan yol sorunu vatandaşları isyan ettirdi. Muhtardan ve belediyeden hizmet alamadıklarını belirten Sarınç mevkii sakinleri, kendi imkanlarıyla yaptıkları yolun daha kullanışlı hale getirilmesini bekliyor.

 

Gazipaşa’nın Ekmel Mahallesi sınırları içinde bulunan Sarınç mevkiindeki bozuk yollar, mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Sokak boyunca oluşan çukurlar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, sürücülerin araçları çamurda saplanıp kalıyor. Yolların uzun süredir bozuk olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Burhanettin Sayın; “Burada herkes kendince yola çare bulmaya çalışıyor ama ilgilenen kimse yok. Yollarımız bozuk bir de üstüne kışın yağmur yağıyor, etraftaki seralardan gelen su yolda birikip kalıyor” dedi.

 

“ÇEKTİĞİMİZ REZİLLİĞİ İNTERNETE KOYDUK”

 

Muhtara defalarca yol istediklerini belirten Sayın, “Mahalle muhtarımız Abdullah Arslan’a söylememize rağmen “buradan asfalt arabası geçmez. Buraya asfalt dökemeyiz böyle idare edin” gibi cevaplar alıyoruz. Biriken suyu önlemek amacıyla kendi imkânlarımızla çakıl ve toprak döktürdük.  Bu defa da aşırı su birikintisinden dolayı sürekli çamur içerisinde kalmaya başladık. Muhtara sürekli söylememize rağmen hiçbir şey yapmadı. Bizde sesimizi sosyal medyadan duyurmak istedik. İnternete koyduk çektiğimiz rezilliği. Bu defa da muhtar, “İnternete koyan kişiler bana söylemiş mi de koyuyorlar. Bana danışmadan kendi başlarına iş yaparlarsa yolda kalırlar böyle. Benden habersiz çakıl ve toprak döküyorlar sonra yolda kaldık diyorlar” ifadelerini kullandı.

 

“BİR YOLU YAPTIRMAK BU KADAR MI ZOR?”

 

“Bir adama laf bir defa söylenir bin defa söylenmez” diyerek konuşmasını sürdüren Sayın, “Neredeyse yalvardık şu yolları yapsın diye. Ama Ekmel’den başka birisi söylemiş olsaydı ikiletmeden yapılırdı. İş bize gelince hizmet yok. Bu yollar sürekli böyle. Yukarı tarafta bir yer var ne zaman geçseniz su dolu olur. Boru patlıyor ve yol su dolu oluyor. Yapıyorlar ama yine patlıyor. Kalıcı çözüm bulmaları gerekiyor. Muhtar iş yapmış olmak için geçen belediyenin arabalarıyla geldi. Kendince yola çakıl dökmüş oldu. Bizim diğer vatandaşlardan neyimiz eksik? Görüyorsunuz yolun halini. Bu durumdan sadece biz değil,  bu mevkii de oturan herkes şikâyetçi. Burada insanlar sürekli zor durumda kalıyor. Bir yolu yaptırmak bu kadar mı zor? Biz mahalle sakinleri olarak bir an önce yetkililerden çözüm bekliyoruz” şeklinde konuştu.