TAKSİ ÜCRETLERİ ZAMLANDI

YEREL 12.04.2022 00:09:06 0
TAKSİ ÜCRETLERİ ZAMLANDI

Gazipaşa’da şubat ayında zamlanan taksi ücretlerine bir zam daha geldi. Son zamlarla birlikte taksimetre açılış ücreti 7 TL’den 8 TL’ye yükseldi.

 

Akaryakıt fiyatlarına ardı ardına gelen zamların ardından Gazipaşa’da toplu taşıma ücretlerinden sonra taksi ücretleri de zamlandı. Yeni gelen zamlarla birlikte taksimetre açılış ücreti 7 TL’den 8 TL’ye, kilometre ücret 8 TL’den 10 TL’ye çıkartıldı. 20 TL olan indi-bindi ücretinde herhangi bir değişiklik yapılmazken, taksimetre ücretlerinin 11 Nisan Pazartesi’nden itibaren geçerli olacağı bildirildi. Taksimetre ayar ücreti ise 750 TL  olarak belirlendi.

 

YOLCULAR DA, TAKSİ ESNAFI DA DERTLİ

 

Aracı bulunmayan ve gideceği yere taksi ile gitmek zorunda kalan vatandaş, artan taksi ücretlerinden yakınırken, “Gazipaşa küçük yer. Biz genelde indi- bindi olarak veriyoruz çünkü kısa mesafe yolculuk ediyoruz. Ama yaz geliyor. Denize gitmek isteyeceğiz, sevdiklerimizle vakit geçirmek isteyeceğiz. Bizler uzun yola yürüyemiyoruz mecburen taksi çağırıyoruz. Daha öncelerde 25-30 lira veriyorduk denize gitmek için. Allah bilir şuan ne kadar oldu. Ama onlarda haklı zam üstüne zam, zam üstüne zam nereye kadar gidecek böyle. Akaryakıt almış başını gidiyor her iki taraf olarak da zor durumdayız” dedi.

 

“EVİMİZE EKMEK GÖTÜRMEKTE ZORLUK ÇEKERİZ”

 

Sürekli artan yedek parça ve akaryakıt fiyatlarıyla dert küpüne dönen taksi esnafı ise; “Çok şükür müşterimiz var. Ancak şuan taksimetre ücretleri arttığı için herkes biner mi bilemiyoruz. Akaryakıt zamlarından önce para kazanabiliyorduk ama şimdi sanayiye gidiyoruz her şey iki katı, akaryakıt almak için petrole gidiyoruz, her gittiğimiz gün farklı fiyattan alıyoruz. Taksimetre ücretini yükseltmekte biz de haklıyız kendimizce. Şuan aylık kazandığımız para yakıt parasını zor karşılıyor. Sadece aracın yakıtı için çalışıyoruz. Şoför arkadaşlarımız tarifeye uymayabiliyor bazen. Normal ücretten daha aşağıya götürüyor bazıları. Haliyle bu da sürekli onların iş alması anlamına geliyor. Herkes tarifeye uysa ne bizler boşta kalırız, ne de evimize ekmek götürmekte zorluk çekeriz. Sonuçta burada herkes aynı şey için çabalıyor” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27