KALEDRAN MECLİS GÜNDEMİNDE

GÜNDEM 12.04.2022 00:08:22 0
KALEDRAN MECLİS GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya ve Mersin illeri arasında kalan tarihi adı ile Kaledran olarak bilinen bölgeye mermer ocağı açılmasına yönelik çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği önerge ile meclis gündemine taşıdı.

 

“MERMER OCAĞINA KARŞIYIZ”

 

Kaledran’nın, iklimi ve coğrafyası nedeniyle birçok tropikal meyve yetiştirildiği, bu ürünlerin ülke ve yöre ekonomisine büyük katma değer sağladığını, doğal güzelliği ve tarihi ile de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirten CHP’li Zeybek, Anıtlı ve Yakacık köyleri başta olmak üzere çevre köylerde yaşayan vatandaşların mermer ocağına karşı olduklarını belirtti.

 

HALKA DESTEK VERDİ

 

CHP’li Zeybek, mermer ocağı açılmasının tekrar gündeme gelmesi üzerine yöre halkı ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği, mermer ocağına hayır toplantısına, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir’le birlikte katıldı. Zeybek, toplantıda yaptığı konuşmada Kaledran sakinlerine konunun mecliste takipçisi olacağını belirtmişti.

 

MANŞET GAZETESİ’NE ÖZEL AÇIKLAMA YAPTI

 

Kaledran’da yapılan eyleme katılarak bölge halkına destek veren Zeybek, Kaledran’da muz bahçelerinin arasında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Zeybek, “Gazipaşa ve Anamur’un sınırında, bu bölgenin cenneti olan alanda taş ocağı yapmak isteyenlere engel olmak amacıyla burada halkımızla buluştuk. Her iki köyün vatandaşları yapılan toplantıları ve söyleşiyi büyük bir ilgiyle takip etti. ‘Buraya kesinlikle taş ocağı yaptırmayacağız’ dediler. Bu bölgenin geçimi tarım, bu ocak tarıma çok büyük zararlar verecek. Biz de vatandaşlarımızın arkasında durduk, durmaya devam edeceğiz, sonuna kadar takipçisi olacağız. Kesinlikle bu bölgeye taş ocağı açtırmayacağız” şeklinde konuştu.