“GENÇLERİ BAĞIMLILIKTAN UZAK TUTALIM”

GÜNDEM 7.04.2022 23:55:09 0
“GENÇLERİ BAĞIMLILIKTAN UZAK TUTALIM”

Gazipaşa’da, bağımlılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, “Ne kadar toplantı düzenlersek düzenleyelim, ne kadar konuşma yaparsak yapalım, burada önemli olan gençleri nasıl kurtaracağımızdır. Gençleri, spora, tarıma adapte edelim, yeter ki bağımlılıktan uzak tutalım” dedi.

 

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İşbirliğinde yürütülen “Uyuşturucu ile Mücadele” kapsamında ülke genelinde uygulanan “Ben Olsaydım” temalı çalıştay dün Gazipaşa Öğretmen Evi’nde gerçekleşti. Çalıştaya Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt, Cumhuriyet Başsavcısı Tarık Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, Kurum Amirleri ve STK üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

“DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR”

 

Gençleri bağımlılıktan uzak tutmak amacıyla düzenlenen programda, açılış konuşmasını yapan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, “Çağımızın en önemli orunlarından olan bağımlılığın birçok türü bulunmakta. Başta alkol, tütün, uyuşturucu gibi madde bağımlılığı ve bunların yanında gelişen teknolojiyle ile sosyal medya kullanımının hızla yaygınlaşmasıyla teknoloji bağımlılığı, günümüzün en önemli sorunları arasında. Emniyet ve Jandarma olarak suçlarla mücadele ediyoruz, suçluları yakalıyoruz ama önemli olan yakalamak değil. Nasıl biz kadına yönelik şiddete bir şeyler yapıyorsak, madde bağımlılığı ile ilgili de bir şeyler yapmamız gerekiyor.  Özellikle belli yaş grupları var onlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Aslında farkında değiliz ama en büyük madde bağımlılığından birisi de teknoloji bağımlılığı” dedi. 

 

GENÇLERİ, SPORA, TARIMA ADAPTE EDELİM

 

“Madde bağımlılığı deyince aklımıza direkt uyuşturucu, sigara gibi şeyler geliyor” diyen Altun, sözlerini şöyle sürdürdü, “Aslında İnsanı sosyal hayattan koparacak her şey bağımlılıktır. Bunun için ne yapabiliriz demeliyiz önce. Farkında değiliz ama teknoloji bizi kontrol ediyor. Antalya valiliği öncülüğünde ASİST projelerini yapıyoruz ve bu projeyle bütün spor faaliyetlerini öğrencilere aşılamaya çalışıyoruz. İşte madde bağımlılığıyla mücadele bunun gibi şeylerdir. Herkesle el ele verip yeni projelerle bağımlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne kadar toplantı düzenlersek düzenleyelim, ne kadar konuşma yaparsak yapalım önemli olan burada gençleri nasıl kurtaracağımızdır. Gençleri, spora, tarıma adapte edelim, yeter ki bağımlılıktan uzak tutalım” şeklinde konuştu.

 

Düzenlenen çalıştayda, Gazipaşa Müftüsü Yunus Erdoğan ve psikolojik danışman ve rehberler tarafından sunum yapıldı. Bağımlılık ve bağımlılıkla mücadelede izlenecek yollar hakkında katılımcılara bilgi verildi. Çalıştay, karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından sona erdi.