ASAT KUYULARIN TAKİBİNDE

GÜNCEL 6.04.2022 23:53:46 0
ASAT KUYULARIN TAKİBİNDE

İYİ Parti Meclis Üyesi ve ASAT Denetçisi Mehmet Yüksel, üzerine muzluk yapılarak gasp edildiği söylenen kamu arazisindeki su kuyuları hakkında konuştu. Yüksel, “Söz konusu kuyularla ilgili hukuki işlem başlatılmış, konunun takibi yapılmaktadır” dedi.

 

İYİ Parti Gazipaşa ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, 5 Nisan Salı günü gazetemizde yayımlanan “Halkın suyu gasp mı edildi?” başlıklı haberimizle ilgili açıklama yaptı. Büyükşehir’de ASAT denetçisi görevinde de bulunan Yüksel, Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT), Çobanlar ve Macar Mahalleleri sınırında yer alan su kaynaklarını yakından takip ettiğini dile getirdi. Su kaynağı üzerine yapılan muz serası ve su kuyuları hakkında 2020 yılında tutanak tutulduğunu belirten Yüksel, gasp edildiği söylenen su kuyularıyla ilgili hukuki işlemlerin devam ettiğini söyledi.

 

HABER YAPILDI, AÇIKLAMA GELDİ

 

Konuya ilişkin Gazipaşa kamuoyuna açıklama yapan Yüksel, “Gazipaşa ilçesindeki yerel gazetelerde 05.04.2022 tarihinde Çobanlar ve Macar Mahalleleri sınırında yer alan hazine arazisindeki kurumumuza ait 2 adet içme suyu kuyusu ile ilgili haberler yayınlanmıştır. Söz konusu haberlerde içme suyu kuyularının vatandaşlar tarafından gasp edildiği yönünde bilgiler aktarılmıştır” dedi.

 

“KONUNUN TAKİBİ YAPILMAKTADIR”

 

Gasp edildiği söylenen su kuyularıyla ilgili incelemelerin yapıldığını aktaran Büyükşehir ve Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, “Bahse konu haberle ilgili olarak kurumumuzca bugüne kadar yapılan işlemleri şu şekilde özetleyebiliriz. Gazipaşa Şube Müdürlüğümüzce 2020 yılı eylül ayında 2 adet kuyunun bulunduğu arazide, ASAT personelince yerinde inceleme yapılmış kuyu, arazi ve trafo bilgileri fotoğraflandırılarak tutanak altına alınmıştır. 2020 yılı aralık ayında arazide kadastro çalışması yapılacağı bilgisine ulaşılmış bu sebeple Alanya Kadastro Müdürlüğüne 2 adet kuyumuzun bulunduğu arazinin ASAT Genel Müdürlüğü’ne tahsisinin yapılması konusunda yazı yazılmıştır. Aynı zamanda Genel Müdürlüğümüz Harita Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğüne konuyla ilgili iş ve işlemlerin takibi yönünde bilgi yazısı yazılmıştır. Söz konusu kuyularla ilgili olarak halen Genel Müdürlüğümüz Hukuk Müşavirliğince hukuki olarak konunun takibi yapılmaktadır” şeklinde konuştu.