ÖĞRENCİLER CARETTALAR İÇİN TOPLANDI

GÜNCEL 1.04.2022 14:01:23 0
ÖĞRENCİLER CARETTALAR İÇİN TOPLANDI

TED Alanya Koleji Ortaokulu Global Citizenship Club (GCC Jr) Dünya Vatandaşlığı Kulübü öğrencileri, kulüp öğretmenleri Esra Günerhan eşliğinde Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda caretta carettalar için bir gösteri düzenledi.

 

TED Alanya Koleji öğrencileri tarafından düzenlenen farkındalık etkinliğine, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt, TED Alanya Koleji Genel Koordinatörü Kenan Saygı, öğrenciler ve halk katıldı. TED Alanya Koleji Bandosunun yaptığı geçit töreni ardından söz alan GCC Kulübü öğrencileri, caretta carettalar için hazırladıkları bildirgelerini Rusça, Almanca, Türkçe ve İngilizce olarak 4 dilde seslendirdi. Törende, okul öğrencileri tarafından hazırlanan dans gösterileri sergilendi. Müzik öğretmeni Devrim Şahin’in seslendirdiği “Bir başkadır benim memleketim” adlı şarkıya meydanda bulunan herkes eşlik etti.

 

Törende konuşan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa’ya gelerek buranın ilk sakinlerinden olan caretta carettaların soylarının tükenmekte olduğunu, deniz ve çevre kirliliğinin yol açtığı zararların bir an önce önüne geçmezsek meydana gelen tahribatın deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarına geri döndürülemez zararlar vereceğini söyledi.

 

Törenin ardından, TED Alanya Koleji yöneticileri ve öğretmenleri, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun ve Gazipaşa halkına teşekkür ettiler.