“ASIRLIK ÇINAR AĞACINA KIYDILAR”

GÜNCEL 31.03.2022 14:05:46 0
“ASIRLIK ÇINAR AĞACINA KIYDILAR”

Gazipaşa’nın Karatepe Mahallesi’nde 100 yıllık çınar ağacının AEDAŞ tarafından kesilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), Karatepe Mahallesi Merkez Camii önünde bulunan ve elektrik tellerine değdiği öğrenilen 100 yıllık çınar ağacını kesti. Ağacın kesildiği sırada bir de kaza yaşandı. Ağıcın gövdesi, caminin bitişiğinde bulunan abdesthanenin çatısına düştü. Çatıda maddi hasar meydana gelirken, kazada yaralanan olmadı. Asırlık çınar ağacının kesilmesi ise mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

 

Ağacın, Karatepe Mahallesi CHP delegesi ve CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir’in bilgisi dahilinde kesildiğini belirten mahalle sakinlerinden Mehmet Özen, “100 yaşındaki çınar ağacını acımadan kestiler. Mahallemizin camisinin önünde bulunan çınar ağacı, mahallemizin azası ve CHP delegesinin talebi doğrultusunda, CHP İlçe Başkanı’nın bilgisi dahilinde AEDAŞ tarafından kesildi. Tellere değen dalların kesilmesi gerekirken bir asırlık çınar ağacını kökünden kestiler. Bu ağaç mahallemizin simgesiydi” dedi.

 

Aynı noktada 3 tanen çınar ağacı bulunduğunu fakat ağaçların farklı zamanlarda kesildiğini dile getiren Özen, “Burada 3 tane çınar ağacı vardı hepsi yüzlerce yaşında. İkisi daha önce kesildi. Son kalan asırlık çınar ağacı ise geçtiğimiz günlerde kesildi. Yazık oldu ağaca” diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.