GÜNDES’TEN FITIR ÇAĞRISI

GÜNCEL 31.03.2022 14:02:50 0
GÜNDES’TEN FITIR ÇAĞRISI

Gazipaşalı Üniversitelileri Destekleme Derneği (GÜNDES) Başkanı Yusuf Kileci, Gazipaşa halkına seslenerek üniversite öğrencilerini desteklemek için anlamlı bir çağrıda bulundu.

 

Gazipaşalı üniversiteli öğrencileri maddi yönden desteklemek için kurulan GÜNDES, Gazipaşa halkının Ramazan ayında yapacağı fıtır sadaka bağışlarını bekliyor. İlçe halkına anlamlı bir çağrıda bulunan GÜNDES Başkanı Yusuf Kileci, “İşte geldi, yeni bir Ramazan'a daha kavuştuk, kavuşturana şükürler olsun. Ramazan demek oruçtur, şükürdür, ihtiyaç sahiplerine yardımdır. Ramazan demek açları doyurmak, çıplakları giydirmek, bir insanın hayatına dokunmak, bir çocuğu sevindirmek, bir gönüle girmek demektir” dedi.

 

“Fıtır sadakası”, Ramazan orucunu tutup bayrama kavuşmanın bir şükran ifadesi olarak, ailenizden olmayan fakirlere ramazan içinde yapılan bir yardımdır. İhtiyarlık ve şifa ümidi olmayan bir hastalık sebebiyle oruç tutamayan ve daha sonra da kaza etmesi mümkün olmayan kimse, oruç tutamadığı her güne karşılık bir fidye öder. Kur’an-ı Kerim’de, “Oruç tutmaya güç yetiremeyenler, bir fakir doyumu kadar fidye öder.” (Bakara, 2/184) buyrulmaktadır. Sadaka-i fıtır ise bir kişiyi bir gün için doyuracak yiyecek veya bunun para olarak karşılığıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılının fitre miktarını 40 TL olarak açıkladı.

 

“ÇOCUKLARIMIZ HEPİMİZİN GELECEĞİDİR”

 

Gazipaşa çocukları bizim çocuklarımızdır, onları sahiplenip, ayrıcalıklı yapacağız ve kurda kuşa yem ettirmeyeceğiz. Çağrımız size; gelin, bu ramazanda da fitrelerimizi öderken bir taşla yine 3 kuş birden vuralım. Fitrelerimizi üniversitede okuyan çocuklarımız yararına, burs olarak ödenmek üzere GÜNDES banka hesabına yatırmakla hem inancımızın gereğini yapmış, hem dayanışma göstererek çocuklarımızı sahiplenmiş ve hem de geleceğimiz için mükemmel bir iyilik yapmış olacaksınız. Bir çocuğumuza yaşama sevinci olun, çocuklarımız hepimizin geleceğidir. Çocuklarımız mutlu dünyamız güzel olsun.

 

“SİZ OLMADAN BİZ DE EKSİĞİZ”

 

Bildiğiniz gibi GÜNDES, tamamen kamu yararına çalışan, Gazipaşa'nın bir iyilik dayanışması olup gelirlerinin tamamını ihtiyaç sahibi çocuklarımıza burs olarak kullanmakta, sair harcama yapmamakta, bütün Gazipaşa çocuklarını kucaklarken hepsine eşit mesafede durmaktadır. GÜNDES, bütün işlemlerini banka yoluyla yapmakta ve her yıl ekim ayında da bütün hesaplarını halkımıza açmakta, halkımıza açık hesap vermektedir. İddiamız odur ki, GÜNDES gibi kamu yararına çalışan, sıfır maliyetli, şeffaf olan ve hesap veren Türkiye'de ikinci bir dernek yoktur. Fitrelerinizle iyiliklerde buluşalım ve daha çok çocuğumuzu sahiplenelim; daha güzel bir Gazipaşa, daha güzel bir Türkiye için. Daha güzel bir ortak geleceğimizin inşasına fitrelerinizle bir tuğla da siz koyun. Lütfen unutmayın; siz olmadan biz de eksiğiz. Gazipaşalı Üniversitelileri Destekleme Derneği, Halkbank İban No: TR17 0001 2009 5750 0016 000 083” şeklinde konuştu. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27